Bra i Skövde igår

Boksignering Längdskidåkning för dig

Boksignering Längdskidåkning för dig

En tjej som kom på föreläsning visade den här bilden då hon gjort om en NNN-sko så den passade gamla SNS-systemet. Hur coolt är inte det! Goa Elpex Team 610 också. Sådana hade jag kring millenieskiftet

En tjej som kom på föreläsningen visade den här bilden då hon gjort om en NNN-sko så den passade gamla SNS-systemet. Hur coolt är inte det! Goa Elpex Team 610 också. Sådana hade jag kring millenieskiftet.

Björn Winell på Skimateria

Björn Winell på Skimateria

Det blev en trevlig längdträff på Team Sportia i Skövde igår. Jag höll i en rullskidslektion och föreläste sedan om 24-timmars samt om Vasaloppsträning. Det var roligt. Tack alla ni som var där! Om någon har en bild får ni gärna mejla den. Jag passade också på att sälja lite exemplar av Längdskidåkning för dig. Skövde är för övrigt en fin längdskidsort, med fina och i sammanhanget snösäkra spår på Billingen. Det kanske blir en tur dit med familjen i vinter. Ca 1,5 h bil från Borås.

Skimateria gör bl a stålsicklar, borstar och rillers

Skimateria gör bl a stålsicklar, borstar och rillers

Jag träffade också min gamla Uppsala-kompis Björn Winell, som jobbar på Skimateria. Ett smart energiknippe skulle en kort beskrivning av denna trevlige karl kunna vara. Det fanns en SkiErg (nya modellen). Jag maxade 100 m på 18.1 s (pers 17.8 s). Björn körde på 16.8 s (pers 16.2 s). Otroligt fort. Motstånd 6 dessutom, ej 10.

Se filmen under när Björn drar 100 m SkiErg på 16.8 s nedan. Inte vackert, inte skidlikt. Men imponerande tryck.


 

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bra i Skövde igår

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Inte illa att stålsicklar börjar få synas i sportbutiker😉 Va ju ganska hysch hysch om detta nyss…
    Tjuliga gamla röda Elpexklenoder😊

  2. Adam skriver:

    Har inte sätt några tider från SkiErg 5000m test iår?
    Vilket motstånd brukar du köra de testen på?

Kommentarsfältet är stängt.