17.38 min på 5000 m SkiErg

5000 m SkiErg på tid. 14 s från personbästa. Motstånd 10 nya maskinen. Väggfast.

5000 m SkiErg på tid. 14 s från personbästa. Motstånd 10 nya maskinen. Väggfast.

I onsdag drog jag 5000 m SkiErg så fort jag kunde för första gången på länge. 17.38 min blev tiden hemma i källaren på min väggmonterade nya modell (PM5) på motstånd 10. 14 s från personbästa, så det var en bra tid.

Jag har känt mig i bra form på sistone. Det märkte jag också på träningspassen med Team Serneke. Jag har missat att redogöra för sista intervallpasset där i Tosserydsbacken, men det får bli en kortversion där jag helt enkelt konstaterar att det gick bra. Typ jämn med Erik Melin Söderström och och lite före Rasmus Blom. Chanslös mot Anton Lindblad och Oskar Kardin. Det var 4 st ca 10 min klassiskt med ben uppför. Hade det varit platt hade jag nog inte hängt med Erik och inte åkt ifrån Rasmus.

Jag fick nyligen en bloggkommentar om resultat på en väggfast vs fristående SkiErg. Så här svarade jag:

Bra fråga som jag har försökt analysera. Efter många hårda pass på många olika SkiErgs skulle jag säga ca 5-10 s på 5000 m (alltså 1 s per 500 m). Sedan beror det på hur man ser ut. Är man stark som en björn förlorar man mer på fristående jämfört med om man är lite klenare. Jag borde skriva ett rejält SkiErg-inlägg med Q&A någon gång.

Nedan bilder från Intersport som Love Ljungström tog.

Skidträff Intersport Borås City

Skidträff Intersport Borås City

Jag erövra kombikort nr 0001 i år. Nöjd med det! Det kortet gäller alla Borås tre konstsnöanläggningar

Jag erövrade kombikort nr 0001 i år. Nöjd med det! Det kortet gäller alla Borås tre konstsnöanläggningar. I bild lite till vänster i svart dunjacka syns f ö OCR-atleten Andréas Lindén.

Martin Liljemark, tidigare storskidåkare, jobbar numera för Sportmarket

Martin Liljemark, tidigare storskidåkare, jobbar numera för Sportmarket

Jag sålde böcker puffade för min extrainsatta skidkurs som jag idag satte till 31 jan. Anmälan här.

Jag sålde böcker och puffade för min extrainsatta skidkurs som jag idag satte till 31 jan. Anmälan här.

Mindre folk än vanligt på skidträffarna i år. Kedjorna behöver ett par rejält vita vintrar.

Mindre folk än vanligt på skidträffarna i år. Sportaffärerna behöver ett par rejält vita vintrar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 17.38 min på 5000 m SkiErg

 1. Peter Ask skriver:

  Medan du sålde böcker på Intersport gav jag mig ut på Hyssnarundan i solskenet. Tuff tur för en småfet 47-åring, 65 km på 3:53 med Elpex 3:or. I Hultaforsbacken kändes det som man stod stilla, inte mycket kraft kvar då. Men en fin runda är det! Peter

 2. Tyler skriver:

  Erik.

  Thanks for your helpful comments. Would love to see more Q&A on the skierg. You’ve inspired me to do more work on the erg in a quantifiable way rather than always on roller SKUs

  Thanks!

  Tyler

 3. Hans skriver:

  Hej Erik, skriv gärna lite Q&A om roddmaskin också, jag stakar inte men ror istället på C2.

Kommentarer är stängda.