Punktformsinlägg

Blött gräs glider ok, men rimfrost glider bättre

Blött gräs glider ok, men rimfrost glider bättre

  • Återigen en lugn helg. Skönt. Sedan är jag bortrest fyra helger i rad. Enbart kul uppdrag, men lite väl tufft med fyra helger i rad.
  • Igår var Tobias Magnusson, Rickard Bergengren, Idas kusin Ilona, samt familjen Thiberg med två barn över på middag. Det är alltid trevligt middagsbjudningar. Ida lagar god mat, det dricks gott vin och det blir bra diskussioner. Och barnen leker för fullt.
  • Idag blir det en timmes lugn träning pga halsont tis-tors. Kanske SkiErg för att lyssna ikapp på Jonas Coltings pod. Jag har hört alla avsnitt sedan starten för över ett år sedan, men ligger ett par avsnitt efter nu. Annars håller vi oss hemomkring idag.
  • Lägret i Grövelsjön 26-29 jan 2017 är nu fullt med 20 deltagare. Kul!
  • Har har fått ett avhopp på skidkvällen 16 jan och ett 23 jan. Så det finns nu en plats i vardera. Hör av dig om du vill ha någon av platserna.
  • För första gången på länge behövde vi vabba lite i veckan. Vi försöker dela vabben ganska lika. Ofta kör vi halvdagar. Det passar mig bra. Ofta är det lättare för mig att vara ledig två halvdagar än en heldag, så länge inte jag kan planera för det innan. När jag var hemma i torsdags hade vi rimfrost (på fredagen fick vi några cm snö som sedan töade bort, efter några snögubbar och pulkaåk). Barnen var inte pigga på att gå ut, trots att jag lockade med klassiker som att göra upp en eld i skogen, gå till ”trollets bro” och att gå till lekplatsen. Men när jag frågade om de ville åka skidor blev det ett unisont ja-rop med förväntansfulla blickar. Det värmer i ett skidåkarhjärta. Vi åkte och lekte med skidor och stavar på gräsmattan i dryg halvtimme, även Maj som knappt åkt tidigare. Men som jag framfört tidigare, så ingen blir orolig: Jag bryr ganska lite om huruvida mina barn vill hålla på med längdskidor eller ej när de blir äldre. Däremot vill jag att de ska exponeras till längdskidåkning, alpint, skridskoåkning, fjällvandring etc. Så kan de göra vad de vill av de färdigheterna sen.

img_9873

Skidåkning på rimfrost är underskattat

Skidåkning på rimfrost är underskattat

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.