Stakteknikbild, Skidome, Vasalöparenmöte och Vålådalen

Jag blev filmad i Storhogna. Här är en skämrdump från filmen. Jag tycker jag har utvecklat staktekniken i höst. 4 cm längre stavar (inom gränsen) har hjälp. Tycker jag kan åka med bra kroppsposition utan att maxa, i alla fall jämfört med tidigare. På bilden kört jag inte jättelångsamt, men långt ifrån max. Stakteknik.

Jag blev filmad i Storhogna. Här är en skämrdump från filmen. Jag tycker jag har utvecklat staktekniken i höst. 4 cm längre stavar (inom gränsen) har hjälpt. Tycker jag kan åka med hyfsad kroppsposition utan att maxa, i alla fall jämfört med tidigare. På bilden kört jag inte jättelångsamt, men långt ifrån max. Nu är det bara träningsformen kvar att fixa.

Delar av Stockholms rullskidsklubb i Vålådalen. Igår hade jag sista tekniklektionen med en grupp på nio personer.

Delar av Stockholms rullskidsklubb i Vålådalen december 2015

Idag har jag haft tekniklektion och föreläsning med ett företag från Göteborg i Skidome. Alltid trevligt att träffa människor som är intresserade att förkovra sig i denna fantastiska sport! Jag gillar Skidome. Kanske inte optimalt för elitåkarna med många svängar och få backar, för instruktörsverksamhet och något pass då och då är den perfekt.

24-timmars i Vålådalen 31 mars-1 april 2016. Foto: Magnus Östh.

Vålådalen kommer för alltid att vara speciellt för mig. 43,8 mil i löparbanans ytterkant. 1064,5 varv á 412 meter på 24 timmar 31 mars till 1 april 2016. Foto: Magnus Östh.

I morgon är det Vasalöparen-möte i Stockholm. Tåget avgår kl 06.32. Medelfakir.

Från torsdag till måndag blir det en favorit i repris från förra året. Jag, min mor och Astrid ska till Vålådalen. Jag jobbar som förra året som instruktör för Stockholms rullskidsklubb stora delar av tiden. Men det ska ändå bli härligt att få med sig åtminstone ett barn, särskilt då jag varit borta en del på sistone. På söndagen ska vi åka till Astrids kusiner i Östersund och sova över det. Astrid är riktigt pepp på både skidåkningen i Vålådalen och på att träffa kusinerna. Att se fram emot grejer är halva nöjet. Emil Jensen formulerar det så självklart: ”Ta ut glädjen i förskott, annars kanske det inte blir någon glädje”.

Vasalöparen 4-2016 omslag. Johanna Ojala.

Idag kom Vasalöparens sista nummer för 2016. Kul med puffritt!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.