Utanför spåret-träning

Löparbanan i Vålådalen

Löparbanan i Vålådalen

Matilda med hennes pappa Tom. 2 av 38 deltagare på helgens läger. Att Matilda nyligen opererades och behandlades för cancer var inget hinder för hennes medverkan. Härlig kämpe!

Matilda med hennes pappa Tom. 2 av 38 deltagare på helgens läger. Att Matilda nyligen opererades och fick cellgift för cancer var inget hinder för hennes medverkan. Härlig kämpe!

Igår höll jag i två lektioner á 2 timmar med Stockholms rullskidklubb i Vålådalen. Fokus på teknik- och styrkeövningar. Vi höll till på löparbanan (flackt, dubbelspårat och överskådligt), där jag 31 mars till 1 april i år körde 1064,5 varv på 24 timmar. Det var faktiskt lite känslosamt att komma dit och åka första varvet. Jag fyllde en tår när ingen såg.

En av många grejer jag predikar för är att träna på att åka utanför spåret. En väldigt stor andel av Vasaloppsåkarna har inga spår när de åker Vasaloppet. En väldigt stor andel av Vasaloppsåkarna tränar nästan aldrig på att åka utan spår på vintern.

Så vi körde en del av passet utanför spåret, trots vintriga och fina spår. Jag tror det är nyttigt att då och då köra hela pass utanför spåret. Åtminstone om risken finns att spåren är försvunna där man ligger i Vasaloppet.

Mellan lektionerna var Astrid och jag ute på rävsafari med skidorna. Förra året såg vi en räv, men inte i år. Än i alla fall.

Mellan lektionerna var Astrid och jag ute på rävsafari med skidorna, med god fikapaus. Förra året såg vi en räv, men inte i år. Än i alla fall.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Utanför spåret-träning

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Vad har du för remmar på Astrids stavar?

Kommentarer är stängda.