Veckan

På träningen med Lidköpings VSK hade jag mina Hestra IF-kläder från 90-talet. Jag har för övrigt fortfarande träningsverk från det passet, där jag inte kunde matcha Erik Wilhelmsson på de långa intervallerna

På träningen med Lidköpings VSK hade jag mina Hestra IF-kläder från 90-talet. Jag har för övrigt fortfarande träningsvärk från det passet, där jag inte kunde matcha Erik Wilhelmsson på de långa intervallerna.

En bra bit över 100 pers på träningen med Lidköpings VSK. Bra drag i klubben och flera arrangemang varje år. Jag själv har deltagit i Rådalunken (seger 2006) och Rådarullen.

En bra bit över 100 pers på träningen med Lidköpings VSK. Bra drag i klubben och flera arrangemang varje år. Jag själv har deltagit i Rådalunken (seger 2006) och Rådarullen.

Långspurten in mot jul lever än. Helgen blev ganska lugn och skön. Enda skiduppdraget var ett besök i Skidome på söndag förmiddag för att ge en lektion och åka 20 min själv. Annars var det härligt att vara hemma med familjen istället för att vara iväg, då jag varit borta en del helger i höst. Sedan är veckan ungefär så här:

 • Föreläsning i Lidköping i måndags. Jag var först med på (ej som ledare) på ett elghufspass där Erik Wilhelmsson utklassade mig på de långa intervallerna. Formen är långt borta. Men på intervallerna på 1 min kunde jag ”vinna” på vilja och min förmåga att ta ut mig. Otroligt kul att komma till klubben. En bra bit över 100 pers inkl ungdomar på träningen och ca 60 personer på föreläsningen. Jag hade med mig nya bok Smart konditionsträning och sålde ganska många efteråt. Känns som jag träffat rätt med boken, den passar en stor målgrupp.
 • Vid årsskiftet är sagan slut om Hudläkarmottagningen Telegrafen. Samma två hudläkare i 26 år. Alla som jobbar på ett ställe som matchar den kontinuitet med personal räcker upp en hand.

  Vid årsskiftet är sagan slut om Hudläkarmottagningen Telegrafen. Samma två hudläkare i över 26 år. Alla som jobbar på ett ställe som matchar den kontinuitet med personal räcker upp en hand.

  I tisdags var det Luciafirande på dagis på morgonen. Alltid trevligt att se barnen sjunga och kul med fika efteråt så man får chans att prata med föräldrarna. Vi satt med ett trevlig par vi inte pratat med tidigare, med en del gemensamma nämnare. Astrid passade på att hänga hela förmiddagen på Majs avdelning. De två systrarna gillar verkligen att leka med varandra. De skulle nog kunna leka rollekar en hel dag på tu man hand. Runt lunch lämnade vi en längdskidguide till tryck som jag har skrivit och varit redaktör för (utgår från Längdskidåkning för dig). Den kommer att stå med Aftonbladet i tre veckor från 27 dec. Efter jag hade hämtat på dagis åkte jag och barnen till min mor för att kolla på mina födelsemärken. Efter 26 år som hudläkare på sin egna mottagning lägger de ner verksamheten vid årsskiftet. Mor är 66 år och kan nu se fram emot livet som pensionär och mormor/farmor. Med fem barnbarn lär hon inte bli sysslolös. På kvällen hemma tog vi in och klädde granen från svärfars skog, med svärmors hjälp.

 • Frukostmingel och föreläsning med Anders Södergren på Kinnarps i Viared

  Frukostmingel och föreläsning med Anders Södergren på Kinnarps i Viared

  Igår var jag inbjuden till en julfrukost med mingel på Kinnarps där sedan Anders Södergren föreläste om livet som elitskidåkare. Kul att lyssna på och roligt att käka frulle med Södergren. Enda smolket i bägaren var att han sade att Johan Olsson blev sexa i distansloppet vid VM i Liberec 2009, när alla andra hade ruggskidor. Så var det inte, Johan blev åtta. Sånt glömmer man inte. Man glömmer inte heller att DN den gången förväxlade ruggskidor med rullskidor. Innan föreläsningen var slut var jag tvungen att cykla till stationen för att hinna med tåget till Stockholm.

 • Kenneth Gysing (grymt bra på att skriva race reports) och Hasse Lodin (typ min chef)

  Kenneth Gysing (grymt bra på att skriva race reports) och Hasse Lodin (typ min chef)

  På eftermiddagen var det ”kvartalskonferens” med Springtime Group (Springtime, Runners, Bicycling, Womens Health, Vasalöparen). Trevlig tillställning. Bra att träffa personer i verkligen som man ofta mejlar med och pratar i telefon med.

 • Nu sitter jag på Mornington Hotell i Bromma och har precis tränat och ätit frukost. Det blev 30 min SkiErg varav de sista 20 min med olika styrkeövningar. I eftermiddag ska jag föreläsa och leda ett träningspass på Saab i Järfälla, innan det bär hemåt med tåg.
Mornington Hotell i Bromma är ett bra ställe. Särskilt nu när de skaffat SkiErg.

Mornington Hotell i Bromma är ett bra ställe. Särskilt nu när de skaffat SkiErg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Veckan

 1. Hans skriver:

  Väntar med spänning på ditt planerade blogginlägg om skierg och concept2 roddmaskin!

 2. Sture a skriver:

  ”Kissade på mig” – ser verkligen fram emot att läsa din bok.

Kommentarsfältet är stängt.