Ramsau sista dagen

Dachstein på 3000 meter i bakgrunden

Dachstein på 3000 meter i bakgrunden

Gete-törstig

Gete-törstig

4 tum breda däck med ett tryck på ca 0,6 bar. Bra bärighet och inte halt.

4 tum breda däck med ett tryck på ca 0,6 bar. Bra bärighet och inte halt.

Det blev även en fin sista dag i Ramsau. 20 min löpning + en dryg timme fatbike. Jag har inte känt mig helt hundra i kroppen sista veckan, så all träning i Ramsau har varit mycket lugn.

Guiden Michael hade ett långt inledningsanförande varför Schwalbe gjorde bättre däck än Maxxis för fatbike vintertid. Efter det bar det iväg med 0,6 bar i däcken. En riktigt härlig tur med många och långa stopp i väldigt bra väder.

Ca kl 15 kom jag tillbaka till hotellet och därefter var det dags att packa väskan. Det var varit några väldigt bra dagar. Jag har testat många grejer, tagit många bilder, pratat med många personer och lärt mig mycket. Jag kommer att ha stor nytta av den här resan framöver, inte bara till artikeln. Och det har varit kanon.

Men nu sitter jag på flygplatsen i Frankfurt och längtar något förfärligt efter mina tre tjejer där hemma.

Vid Sonnenalm på Rittisberg, 7 km cykeltur från Ramsau. Där åt vi lunch och vände hemåt.

Vid Sonnenalm på Rittisberg, 7 km cykeltur från Ramsau. Där åt vi lunch och vände hemåt.

Till lunch blev det knödeln, revbensspjäll från korna som betade utanför fäboden, sauerkraut och surdegsbröd. Samt Fogelbeerssnaps och efterrätten kaiserschmarrn

Till lunch blev det knödeln, revbensspjäll från korna som betade utanför fäboden, sauerkraut och surdegsbröd. Samt Fogelbeerschnapps och efterrätten kaiserschmarrn

Mitt hotell låg ca 3 km från ”centrum” i Ramsau. Jag sprang dit. Vårkänslor. Ljuvligt väder.

Mitt hotell låg ca 3 km från ”centrum” i Ramsau. Jag sprang dit med lite skarv. Vårkänslor. Ljuvligt väder.

På Halseralm tog vi stopp för en Zirbenschnapps. ”Snapsen gör att det blir bättre blodflöde i venerna och det du blir piggare. Öl däremot ger tunga ben.” Guiden visste vad han snackade om.

På Halseralm tog vi stopp för en Zirbenschnapps. ”Snapsen gör att det blir bättre blodflöde i venerna och du blir piggare. Öl däremot ger tunga ben.” Guiden visste vad han snackade om.

Getter sprang omkring på uteserveringen

Getter sprang omkring på uteserveringen

Jag flög i en Fokker 100 mellan Salzburg och Frankfurt. Austrian Airlines har en ganska spretig flotta. 11 st Boeing (enbart 777:or och 767:or, inte en enda 737:a), 31 st Airbus, 18 st Bombardier, 10 st Embraer och 10 st Fokker.

Jag flög i en Fokker 100 mellan Salzburg och Frankfurt. Austrian Airlines har en ganska spretig flotta. 11 st Boeing (enbart 777:or och 767:or, inte en enda 737:a), 31 st Airbus, 18 st Bombardier, 10 st Embraer och 10 st Fokker.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.