Miltid för led 5-7-åkare

Så fort sprang led 5-7-åkare i Vasaloppet på 10 km

Så fort sprang nöjda led 5-7-åkare i Vasaloppet på 10 km

Racefox fortsätter att utvecklas. Se delar av pressmeddelandet som kom igår nedan. Statistik på t ex hur fort Vasaloppsåkare springer på 10 km påminner lite om min fundering kring vad de drar på 5000 m SkiErg (analysen är påbörjat, den når bloggen innan årsskiftet). Jag själv använder appen på vissa pass, både för egen träning och på vissa tekniklektioner. Alltid intressant att analysera träning och teknik, särskilt på ett nytt sätt.

Racefox Vasaloppet

Racefox Vasaloppet

I fjol lanserades en helt ny typ av digital träningstjänst för längdskidåkare, WeMeMove. I år har tjänsten utvecklats ytterligare och även bytt namn. Racefox Vasaloppet är en svensk träningsinnovation som bygger på forskning från bland annat KTH och SICS Swedish ICT och är ett strategiskt samarbete mellan Vasaloppet och Racefox som hjälper användaren att nå nya mål i fäders spår.

Konkret innebär tjänsten att Vasaloppet och Racefox erbjuder fördjupade analyser av tidigare Vasalopp och historisk data med jämförelse mellan olika år samt personligt träningsupplägg baserat på mål och förmåga. Tjänsten består av en app och ett så kallat smartbelt med inbyggda rörelsesensorer. Systemet läser av bålens acceleration och därefter analyseras data i din mobil som kan avgöra vad du gör och hur du gör rörelsen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.