Sveriges vackraste riktnummer i P4 Sjuhärad och längdskidbilaga till Aftonbladet

Intervjuad i P4 Sjuhärad 30 dec 2016 med anledning av boken

Intervjuad i P4 Sjuhärad 30 dec 2016 med anledning av boken

Gott nytt år på er! Ida och jag hade två familjen på besök så vi har totalt sex vuxna och sju barn. Mycket trevlig tillställning med god mat och dryck. Lyckades också sova till 09.28 i morse. Jag tror det är det senaste jag har vaknat sedan vi fick Astrid för 4,5 år sedan.

Gott nytt år på er! Ida och jag hade två familjen på besök så vi var totalt sex vuxna och sju barn. Trevlig tillställning med god mat och dryck. Lyckades också sova till kl 09.28 i morse. Jag tror det är det senaste jag har vaknat sedan vi fick Astrid för 4,5 år sedan.

I fredags var jag med i P4 Sjuhärad med anledning av boken. I intervjun pratade vi även om världscupen i Ulricehamn, allmänna träningstips, skidkurserna och avslutningsvis om Sveriges riktnummer.

I oktober år 2000 lärde jag mig på ca tre timmar Sveriges samtliga riktnummer, på väg upp till ett läger i Kiruna med Jonas Gren. Idag kan jag uppskattningsvis fortfarande en tredjedel. Detta hade radion fått redo på och förhörde mig på 3 st.

Först Falun. Den var såklart lätt. Inte för att skidbloggaren aka skejtkungen Adam Steen kommer därifrån, utan för att det är tresiffrigt. De sitter där de ska. Falun är 023. Sedan kom Simrishamn (0414) där jag pinsamt inte kunde ge något svar.

Sedan kom den totala lyckan. Hon frågade efter Doroteas riktnummer. Det har ända sedan den där dagen i oktober för över 16 år sedan varit mitt favoritriktnummer. 0942. Så vackert drop ända uppe från nio och sedan två jämna siffror på slutet som är delbara med varandra. Dessutom är Dorotea är väldigt fint namn. Utöver detta påminner Doroteas riktnummer om Helsingborgs (042), där min mor är född och uppväxt.

Här finns länken till radio-intervjun där jag var morgonens gäst med pauser för musik, nyheter etc är bortklippt. Klippet är ca 10 min långt.

Nyligen skrev jag till viss del om och förkortade min skidbok, vilket resulterade i en längdskidsbilaga för Aftonbladet. Kändes spännande att idag se den vid sidan om tidningar med mer somrigt fokus.

Nyligen skrev jag till viss del om och förkortade min skidbok, vilket resulterade i en längdskidsbilaga på 150 sidor för Aftonbladet 27 dec till 17 jan. ”Din kompletta guide till längdskidåkning”. Kändes spännande att se den vid sidan om tidningar med mer somrigt fokus.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i media, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sveriges vackraste riktnummer i P4 Sjuhärad och längdskidbilaga till Aftonbladet

  1. Adam Johansson skriver:

    Inget Bordshockey-VM i år?

Kommentarsfältet är stängt.