Skidinstruktör i High & Low avsnitt 13 – tre staktips

Staktips till Peter Jihde nummer 1: Svanken

Staktips till Peter Jihde nummer 1: Svanken

Robin Bryntesson gör tillsammans med Peter Jihde en serie på Youtube, se beskrivning nedan. I förra veckans avsnitt, nr 13, var jag med som instruktör. Robin försöker lära Peter att åka skidor och till sin hjälp tog han tre tekniktränare: Lars Selin från landslaget, Lars Ljung från Sveriges Olympiska Kommitté samt mig. Kändes kul att vara en av tre i det fina sällskapet.

Staktips till Peter Jihde nummer 2: Stavisättningen.

Staktips till Peter Jihde nummer 2: Stavisättningen.

Jag fick ge tre konkreta staktips till Peter och dessutom försökte jag härma hans åkstil. Det var en kul grej! Sedan åkte jag själv också, dock med en mer offensiv teknik än den som är lämplig för Peter. Tycker faktiskt att jag börjar få en helt ok stakteknik. Jag har jobbat en del på den i höst och vinter. Mina stavar är f ö 1 cm under maxlängd, tycker numer det är mer lagom för stakning än maxlängd.

High & Low är en programserie där vi kommer att beröra träning, tävling, diabetes och galenskap på ett inspirerande sätt. Varje onsdag klockan 18.00 fram till Vasaloppsstarten ska vi bjuda på ett nytt avsnitt. Med målsättningen Vasaloppet 2017, tar vi hjälp av dom mest sakkunniga inom områden som fystränare, läkare, dietister, friskgymnaster och teknikcoacher bemästrar bäst. Är du diabetiker, elitmotionär, motionär eller bara människa då passar detta dig som handen i handsken. Vi ska visa att vi kan – trots vår diabetesryggsäck!

Staktips till Peter Jihde nummer 3: Pendeln, alltså framföringen av staven.

Staktips till Peter Jihde nummer 3: Pendeln, alltså framföringen av staven.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i media, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.