Borås SK:s KM 10 km F 2017 the story

Malin Andersson och Sandra Gerhardsson spurtade hårt mot varandra. Malin vann D21, Sandra vann D35.

Malin Andersson och Sandra Gerhardsson spurtade hårt mot varandra. Malin vann D21, Sandra vann D35. Notera Sandra stavar av märket Swix och modellen Star. Här snackar vi sent 90-tal.

2:an Petter Persson, 1:an Erik Wickström och 3:an Alexander Westberg från Borås SK:s klubbmästerskap 2017

2:an Petter Persson, 1:an Erik Wickström och 3:an Alexander Westberg från Borås SK:s klubbmästerskap 2017

Det syns inte på bilden, men det var mycket folk vid skidstadion igår

Det syns inte på bilden, men det var mycket folk vid skidstadion igår

Det är KM-tider. Jag är med i tre skidklubbar och Hestra IF:s KM gick i söndags. Där vann jag förra året, men jag kunde inte försvara min titeln eftersom vi var på dop den dagen. Igår var det klubbmästerskap för de andra två klubbarna där jag är medlem, Ulricehamns IF och Borås SK. Eftersom jag var med i radion sent igår eftermiddag skulle jag inte hinna till Urlicehamn, så det fick bli en tävling hemma i Borås istället.

Trea på startrakan
Dagarna innan hade det hetsats ganska friskt i vår Whats App-grupp och det blev ett ganska stort startfält i H21. Jättekul!

En av starterna i Borås SK:s klubbmästerskap

En av starterna i Borås SK:s klubbmästerskap

Istället för att köra hela 4,3 km-spåret på Borås skidstadion körde vi fyra varv på en 2,4 km-slinga. Jag kom iväg som trea i starten och gick om jag jag blev två uppför första backen. Örjan Skatt drog hårt i spets och pulsen skenade direkt.

Blodsmak på tredje varvet
Efter ca 1 km tog jag över dragjobbet och körde hårt. Föret var snabb (de hade saltat spåren) så man var rejält flåsig utan att bli stum i benen. Drömmen för skejt. På toppen av sista backen på första varvet var det bara junioren Petter Persson som låg i ryck.

Efter ett varv släppte jag upp honom så drog han hela andra varvet. I början av tredje varvet gick jag upp och drog och ganska snart såg jag att det blev en liten lucka. Då körde jag allt vad jag hade och luckan växte långsamt. Det varvet blev det klart snabbaste och jag snittade 93 procent av max i nästan 6 minuter. Det var styvt och genererade blodsmak.

Martin Josefsson är alltid i bra slag. Men han tävlade inte igår.

Martin Josefsson är alltid i bra slag. Men han tävlade inte igår.

Med ett varv kvar hade jag en betryggande ledning, men försökte ändå köra det jag hade in i mål.

Bra arrangemang
Det har inte blivit många skejtpass i vinter, men jag tyckte ändå att teknik funkade och jag blev riktigt trött. Kul med skejt.

Tack Borås SK för ett härligt arrangemang med gott fika och goda hamburgare. Många personer hade lagt ned många timmar på fixande. Det är väldigt uppskattat från oss deltagare.

Data enligt Polar V800 (drar de 10 s jag satte på klockan innan så tid, snittfart och snittpuls blir rätt):
Tid: 24.15 min
Sträcka: 9,52 km
Snitthastighet: 23,6 km/h
Medelpuls: 168 (89 procent)
Maxpuls: 183 (97 procent)
Totalstigning: 170 höjdmeter

Hela passet finns är

Daniel Abrahamsson aka Traddarn har inte kunnat tävla i vinter pga skador. Igår gjorde han comeback och förlorade precis spurten om 3:e-platsen

Daniel Abrahamsson aka Traddarn (till vänster) har inte kunnat tävla i vinter pga skador. Igår gjorde han en bejublad comeback och förlorade precis spurten om 3:e-platsen. Simon, aka Dr Grenlöv, är bättre i klassiskt än i skejt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i tävling (sedan juli 2012), Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Borås SK:s KM 10 km F 2017 the story

  1. Örjan Skatt skriver:

    Håller med – Grymt fint arrangemang och särskilt kul att så många ungdomar var med. Fin inramning med hamburgare, speaker, staket och riktigt upplopp, publik, riktiga nummerlappar, riktig anmälan, allt med det lilla extra.
    Tycker det var lite klent av er ungdomar att släppa fram mig så enkelt i starten 😉

Kommentarer är stängda.