Fredrik Berglund och jag i Sportpanelen

Igår var jag med i Eftermiddag i P4 Sjuhärad. Alltid kul att vara i radio. När jag kom in i studion satt programledaren Sarit Monostyrski och Fredrik ”Bella” Berglund där. Bella vann allsvenskans skytteliga år 2000 och har spelat ett gäng landskamper. Jag minns fortfarande hur snabb han var när man tittade på Elfsborgs matcher.

Jag, Sarit Monastyrski och Fredrik "Bella" Berglund i radiostudion för Sportpanelen i "Eftermiddag i P4 Sjuhärad"

Jag, Sarit Monastyrski och Fredrik ”Bella” Berglund i radiostudion för Sportpanelen i ”Eftermiddag i P4 Sjuhärad”

När jag skakade hand med Bella frågade jag om han kände igen mig. Efter en tämligen lång tystnad sade han: ”Du har en syster som heter Ellen.” Sedan berättade han att när det var utflykt på dagiset Hällegården (där jag och min syster gick) så var det fri fart de sista 100 meterna och då var det alltid tävling. Bella var snabb redan då, och den han fick hårdast konkurrens av var ingen mindre än min syster. Den explosiviteten fick inte jag. Däremot lärde jag mig att simma i Sandared tillsammans med Bellas lillebror Michael, ”Mini-Bella”, samt Dan Sundström.

Gårdagens två ämnen var 1) Elfsborgs utträde ur svenska cupen efter förlusten mot Brommapojkarna och 2) Petter Lasu Nilsson imposanta svordomssalva efter att Luleå förlorat i SM-slutspelet i hockey.

Vid första ämnet (startar 2:05:06 in i radioklippet) pratade Bella mest. Vid andra ämnet (startar 2:14:41 in i radioklippet) förde jag ett resonemang kring att vissa bollsporter har en del att jobba med i värderingar. Jag minns själv den onödigt hårda jargongen inom exempelvis fotbollen när jag var yngre.

Titta gärna på klippet där Petter Lasu Nilsson ber domarna dra åt helvete och han säger att han skulle kunna mörda. Jag skulle vilja se den orienterare som gör motsvarande uttalande om en banläggare efter en orättvis gaffling.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i media, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredrik Berglund och jag i Sportpanelen

  1. Ellen Lindell skriver:

    Hahaha, kul att han kommer ihåg mig som snabb på 100-meter. Känns härligt att ha skapat en sån sportig minnesbild.
    //Ellen.

Kommentarsfältet är stängt.