Vasaloppet revisited

Erik Wickström Vasaloppet 2017. Jag köpte bilden av Photomic. Jag lyckas aldrig få målbilder som många andra. Jag tror det beror på att de inte får vara i målområdet och fota när dam- och herrtäten kommer. Och jag har alltid lyckats komma före damerna.

Erik Wickström i Vasaloppet 2017. Jag köpte bilden av Photomic. Jag lyckas aldrig få målbilder som många andra. Jag tror det beror på att de inte får vara i målområdet och fota när dam- och herrtäten kommer. Och jag har alltid lyckats komma före damerna.

 • I the story glömde jag att skriva att jag höll på att få kramp i armarna sista tredjedelen. Jag har känt det på ett par lopp i vinter. Har aldrig känt det tidigare, kanske tecken på färre långpass i år än tidigare. Enda gången jag fått kramp på en tävling var duathlon-VM i Belgien för knappt tio år sedan, då benen krampade på cykelsträckan (distansen var 20 km asfaltslöp+70 km tempocykling+10 km asfaltslöp). Då skickade jag i mig alla gelerna jag hade tejpade på ramen, drack upp all sportdryck och växlade ner och höjde kadensen. Det hjälpte. Men jag kom ändå inte ikapp min kompis Fredrik Swahn.
 • Johan Kjølstad stod först som femma i resultatlistan i årets Vasalopp, men diskades sedan pga stängning. Jag antar att det var det han gjorde på upploppet. Säkert inte medvetet, men det känns som en diskning när man ser på det. I övrigt tror jag det var 16 st som diskades för skejting.
 • Det är inte ovanligt att vara hungrig dagarna efter Vasaloppet. I år höll det i sig i en hel vecka för mig. Och då menar jag hungrig och inte bara sugen. Man ligger liksom på minus och kommer inte riktigt ikapp. Nu är jag tillbaks på normalnivå igen. En extra Hawaii i fredags hjälpte till att ställa saker och ting i ordning igen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vasaloppet revisited

 1. Stefan skriver:

  Nummer 87 ser på denna bilden ut att vara ett diskningsobjekt?

  • Erik Wickström skriver:

   Nej, jag tror bara han byter spår. Det ser illa ut på bilden, men så länge inte gör det för ofta så är det ok att göra ETT skejtskär när man byter byter spår.

Kommentarer är stängda.