Snösnålt på stadion och Johan Ingemarssons comeback i Vasaloppet

Johan Ingemarsson åkte Vasaloppet 1995 på tiden 5:07:26, vilket renderade en 443:e-plats. I sann orienteraranda åker han fortfarande på samma utrustning. 2018 gör han comeback i Vasaloppet. Utrustning oklar.

Johan Ingemarsson åkte Vasaloppet 1995 på tiden 5:07:26, vilket renderade en 443:e-plats. I sann orienteraranda åker han fortfarande med samma utrustning. Skorna är för övrigt från Tomas ”Oljan” Eriksson. 2018 gör Johan comeback i Vasaloppet. Utrustning oklar.

Skidskolan med Hestra IF. Bra verksamhet!

Skidskolan med Hestra IF. Bra verksamhet!

I tisdags var det avslutning på Astrids skidskola vid Hestrastugan. Det har varit en bra trestegsraket med skidskola-fika/halvmiddag-pingis. De har ett pingisbord utanför herrarnas omklädningsrum. Det blir väl inte direkt några långbollar när man spelar med två personer som i vår fyller 3 respektive 5 år, men de ska prompt spela varje gång.

Jag missade några tillfällen av skidskolan i början av vintern pga egen verksamhet, men på slutet har vi ofta varit hela familjen på plats. En trevlig tradition.

Maggie Engström, Göran Sivertsson och Stefan på 102 i Åsa, som jobbar med stående paddling och surfing.

Maggie Engström, Göran Sivertsson och Stefan på 102 i Åsa, som jobbar med stående paddling och surfing.

Maj brukar vilja åka över stadion (ca 75 meter), för att sedan åka ner för första backen när jag håller henne och därefter är hon nöjd och tar av sig skidorna i botten av backen. Astrid tycker det är kul med skidskolan, men i vinter har hon inte varit superpepp på att åka när vi varit uppe på andra tider. Hon tycker alpint är roligare, vilket jag för övrigt också gjorde fram till jag var tonåring.

Skidstadion och Henrikssons
Jag stakade en halvtimme på skidstadion med ett gäng korta intervaller i samband med ett möte med SUP-företaget 102 igår. Det är börjar bli tunt med snö på skidstadion nu. Det är med nöd och näppe de kommer att kunna genomföra veteran-SM i helgen.

Projektorn avstängd och stolarna bortplockade. Snart ställs cyklarna tillbaka. Det var en oväntat bra lokal för föreläsning på Henrikssons.

Projektorn avstängd och stolarna bortplockade. Liksom fikat. Snart ställs cyklarna tillbaka. Det var en oväntat bra lokal för föreläsning på Henrikssons.

Föreläsningen på Henrikssons Cykel inför 80 personer igår gick bra tycker jag. Väldigt roligt att prata på ”hemmaplan” och det var flera träningskompisar och tidigare skidelever bland åhörarna. Det kändes som publiken var intresserade och efteråt sålde jag ett gäng böcker (Smart konditionsträning). Kul att kunna sprida sitt budskap.

I morgon är det dags igen för föreläsning i Borås, denna gång tidig eftermiddag. Maj är lite hängig och Ida är i Stockholm över dagen, så min mor täcker upp delar av mitt vabbande i morgon.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snösnålt på stadion och Johan Ingemarssons comeback i Vasaloppet

  1. surfjoan skriver:

    Tror du att man kan få yngre barn intresserade av löpning och längdskidåkning? jag älskar dessa sporter men det intresset har uppstått i vuxen ålder. Som barn gillade jag inte löpning och skidor var bara kul om det gick nedför. Som förälder till två barn, 5 och 7, så skulle jag tycka att det vore roligt om man kunde syssla med detta tillsammans nån gång i framtiden. För övrigt vill jag tacka för en intressant och välskriven blogg som jag precis upptäckt!

    • Erik Wickström skriver:

      Tack, kul du gillar bloggen! Jag vill själv exponera mina barn för längdskidåkning, skridskoåkning, fjällvandring etc. Det är inget jag hymlar med. Sedan räknar jag absolut inte med att de kommer att fastna för det. Men jag tror det är lättare att hitta tillbaka till sådana aktiviteter i vuxen ålder om de har testat det i unga år. Det märker jag inte minst på många av de jag coachar. De har åkt skidor med föräldrarna fram till de var 6 eller 10 år och när de blir 40 år vill de göra Vasaloppet för att någon av deras föräldrar har åkt.

Kommentarer är stängda.