Intervju i Café och dagiscykling

Astrid första cykeltur till dagis. Maj fick sitta själv i Charioten.

Astrid första cykeltur till dagis. Maj fick sitta själv i Charioten denna gång.

Förra våren lärde sig Astrid cykla på en 12-tummare som jag köpt begagnad av Pilates-Katja Larsson. Medan jag förlustade mig i Jokkmokk över påsken var Ida och barnen med min mor i Vejbystrand i Skåne, där de passade på att köpa en 16-tummare för 100 kr på Vejby loppis.

Nu är Astrid pepp på att cykla och har flera gånger pratat om att få cykla till dagis, vilket är 3 km. Hon har cyklat ett par kilometer längre än så vid andra tillfällen, men det tar en stund och ofta har jag inte obegränsat med tid på morgonen. Därför har Ida och jag sagt nej tidigare. Idag hade jag gått om tid så det blev ett ja-svar.

Café omslag aprilnummer 2017

Café omslag majnumret (som kom i april) 2017

Det gick fint hela vägen. Det är ganska kuperat att cykla från Lundaskog till Ramnalid i närheten av Ramnasjön, så jag fick putta på lite i uppförsbackarna. Hur det kommer att gå på hemvägen är oklart. Blir hon trött får hon sitta i vagnen och så sätter jag hennes cykel på mitt styre.

Det finns säkert folk som har åsikter om att en tjej som ännu inte fyllt 5 år cyklar 3 km till dagis på en vardagsmorgon. Själv känner jag mest att om hon frågar efter det och jag har tid så varför inte.

Långa lopp i Café
När Jonas Colting reser köper han ofta tidningar, allt från historieblaskor till kvällspress. Så även på Landvetter i helgen. Själv köpte jag för första gången i mitt liv en herrtidning. Jag är ganska intensivt ointresserad av ”vårmode, mockajackor och säsongens snyggaste sneakers”. Anledningen till köpet var att jag själv var intervjuad där, inför Nordenskiöldsloppet.

De gjorde reportage om tre personer inför tre hårda lopp: Ultravasan, Nordenskiöldsloppet och den 21 km långa simtävlingen Vidösternsimmet. Se skid- och löpsidorna nedan. Ultravasan-Elov Olsson är f ö en härlig kille jag bytte några ord med i målfållan efter Ultravasan förra året.

Häst i cykellopp
Utdrag från intervjun med mig:

Vilken är din bästa anekdot från något långlopp som du har gjort?
– Det var när jag körde ett cykellopp i Vårgårda, och det kom in en häst i loppet. Den hoppade över ett staket, och började springa efter klungan. Det var uppförsbacke så den närmade sig. Då var jag riktigt rädd. Men jag klarade mig undan även om den nog bara var två-tre meter bakom.

Erik Wickström om Nordenskiöldsloppet i Café april 2017

Erik Wickström om Nordenskiöldsloppet i Café i april 2017

Elov Olsson om Ultravasan i Café april 2017

Elov Olsson om Ultravasan i Café i april 2017

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Intervju i Café och dagiscykling

  1. Jörgen skriver:

    Vem är Edward Blom? Borde man veta det?

  2. Jörgen skriver:

    Antar att han är en så kallad kändis.

Kommentarsfältet är stängt.