Strakbenta hopp – löpskolningsövning

Jag har fått i uppdrag att spela in tio korta filmer med löptips. Det ska ske idag och pga det massiva regnet i Borås blir det nog inne i Ryahallen. En av filmerna tänkte jag dedicera till ”Strakbenta hopp”, som jag har valt att kalla det. Jag tror namnet ”Rysk dans” har förekommit på andra ställen. Bra löpskolningsträning där man bl a tränar kort markkontakttid.

Utdrag från Smart konditionsträning:

Strakbenta hopp. Hoppa eller studsa framåt med raka ben som sparkas långt fram mellan varje steg. Fötterna ska landa plant och armpendeln ska vara som vid vanlig löpning. Glöm inte att trycka ifrån med tårna.

Strakbenta hopp 1. Foto: Luca Mara.

Strakbenta hopp 1. Foto: Luca Mara.

Strakbenta hopp 2. Foto: Luca Mara.

Strakbenta hopp 2. Foto: Luca Mara.

Strakbenta hopp 3. Foto: Luca Mara.

Strakbenta hopp 3. Foto: Luca Mara.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.