CCC1000 Syd

Drygt halva uppsättningen av CCC1000 säsongen 2016/2017. Riktigt roligt gäng att jobba med. Jag själva är på Magnus Nygrens axlar och mitt ansikte är i skuggan.

Drygt halva uppsättningen av CCC1000 säsongen 2016/2017. Riktigt roligt gäng att jobba med. Jag själv är på Magnus Nygrens axlar och mitt ansikte är i skuggan.

Stefan Kemi driver Boda Borg i Oxelösund

Stefan Kemi driver Boda Borg i Oxelösund

Nyligen var det säsongsavslutning med CCC1000 på Boda Borg i Oxelösund. Tidigare har vi haft det på Mornington Hotel i Bromma, men nu blev det en hel eftermiddag med lek innan det var dags för middag.

Boda Borg kan i det närmaste jämföras med fångarna på fortet och man tävlar i lag med 3-5 personer för att klara olika uppgifter, så kallade quests. En quest består ofta av tre rum man ska klara. En blandning av klurigheter och fysiska utmaningar. Riktigt roligt. Funkar för t ex skolklasser, kickoffer och möhippor/svensexor etc. Man bör vara minst 10 år för att få ut något av det. Boda Borg finns på sju ställen i landet och Stefan Kemi i CCC1000 driver den i Oxelösund.

Per Lenndin, Catharina Söderström, Nichlas Aldén och jag. Starkt team som blev 2:a av de fem lagen.

Per Lenndin, Catharina Söderström, Nichlas Aldén och jag. Starkt team som blev 2:a av de fem lagen.

Till Skåne
CCC1000 utvidgar. Så är du skåning och vill åka fort i Vasaloppet samtidigt som du har vansinnigt kul på vägen tycker jag du ska kontakta Fredrik Erixon (fredrik.erixon@drivereklam.se, 070-893 03 55). Se info nedan.

Skidsatsning i Skåne

CCC1000 har sedan starten för snart sex år sedan fått över hundra motionärer att göra oanade förbättringar i Vasaloppet. Nu utökar man satsningen med CCC1000 Syd.

CCC1000 Syd. Fredrik Erixon och Erik Altenstam.

CCC1000 Syd. Fredrik Erixon och Erik Altenstam.

Erik Altenstam är 32 år och längdåkningsfantast och precis som så många andra skåningar siktar han mot Vasaloppet till vintern. Skillnaden med Erik är att han nu kommer att sätta igång CCC1000 Syd. En unik satsning för att skidåkare ska ta sig in topp 1000 (herrar) respektive topp 250 (damer) i Vasaloppet 2018.

CCC1000 Syd är ingen skidklubb utan en gemenskap där fokus ligger på att du ska bli en bättre skidåkare och få en bra placering i Vasaloppet. Konceptet har funnits sedan säsongen 2011/2012 i Stockholm och kommer nu även till södra Sverige med Lund som utgångspunkt för träningstillfällena. I tillägg till regelbundna träningar genomförs läger i Stockholm, Sunne/Torsby och Storhogna. Gruppen åker också på gemensamma tävlingsresor.

Magnus Nygren, Håkan Sandahl och Henrik Turnér i CCC1000

Magnus Nygren, Håkan Sandahl och Henrik Turnér i CCC1000 vid avslutningen på Boda Borg

CCC1000 riktar sig till högpresterande kvinnor och män som vill bli bättre skidåkare. Skillnaden mellan CCC1000 och en vanlig skidklubb är att fokus ligger på att tränarnas mål är att toppa medlemmarnas form till fullo, kontra en vanlig skidklubb där åkarna tränar för egna mål.

Erik, som till vardags jobbar som PT, säger:

– Längdåkning samt träning på rullskidor är en effektiv träningsform för att aktivera hela kroppen. Styrka, kondition, rörlighet och balans får sig en rejäl omgång under ett och samma pass. Längdskidåkning i CCC1000 Syd utmanar inte bara din fysiska förmåga utan pressar även din mentala förmåga till nya nivåer, samtidigt som träningen blir ”lättare” då du gör det i en grupp med positiva medlemmar och peppande tränare.

Fredrik Erixon är initiativtagare och "projektledare" för CCC1000

Fredrik Erixon är initiativtagare och “projektledare” för CCC1000

– Jag, tillsammans med vår chefstränare Erik Wickström, ville bredda och utveckla CCC1000 ytterligare och tydligare inkludera södra Sverige i satsningen. Från början var det mest Stockholmsfokus, sedan startades CCC1000 Tjej och förra säsongen drog CCC1000 Göteborg igång. Men nu vill vi locka motionärer från Skåne till CCC1000 Syd. Vi har redan några från Skåne som är klara för höstens satsning i nya CCC1000 Syd, säger Fredrik Erixon.

Tekniklektion rullskidor CCC1000 september 2016

Tekniklektion rullskidor CCC1000 september 2016

Vad är CCC1000?
Förkortningen står för Cross Country Clinic 1000. Namnet syftar på att de cirka trettio årliga deltagarna ska kunna nå en placering bland de tusen bästa i Vasaloppet. För tjejer är det topp 250 som är målet. Initiativet, som drivs av Fredrik Erixon sedan starten 2011/2012, omfattar ett trettiotal sammankomster och är omskrivet för att locka till sig högpresterande skidälskande. Bland de återkommande deltagarna räknas många namnkunniga ledare från näringslivet. Idag finns CCC1000 i Stockholm, CCC1000 Tjej, CCC1000 Göteborg och nu CCC1000 Syd.

Läs mer på www.langdskidakning.info eller mejla Fredrik på fredrik.erixon@drivereklam.se

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på CCC1000 Syd

  1. Fredrik Erixon skriver:

    Stort tack till Stefan på Boda Borg, sjukt kul 🙂

Kommentarer är stängda.