Racefox-rapport Nordenskiöldsloppet

Racefox-rapport Nordenskiöldsloppet 2017

Racefox-rapport Nordenskiöldsloppet 2017

I the story från Nordenskiöldsloppet skrev jag lite om mina Racefox-värden, samt visade några diagram. Igår skickade Racefox en rapport till mig som syns nedan. Intressant att analysera. Den feedbacken jag gav till dem för utveckling av rapporten var bl a:

  • q1-q4 även för puls
  • max100 för attack, båltryck, puls och frekvens. Eller ännu bättre: max 10 s, 60 s, 5 min, 30 min och 60 min för de värdena?
  • Tid eller sträcka på x-axeln istället för staktagen
  • km/h istället för m/s på fartgrafen

Det känns kul att det verkligen syns att jag hade bra tryck sista milen, vilket jag skrivit tidigare. En fördel med Racefox är att man kan jämföra hur det känns med hur bra tryck man de facto har. Det är svårt med hastigheten vid skidåkning pga kupering och andra yttre faktorer.

Racefox-rapport Nordenskiöldsloppet 2017

Racefox-rapport Nordenskiöldsloppet 2017. Båltryck/attack, frekvens, höjdprofil, fart och puls.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.