Rullskidlopp, Xtra Borås och pappaledig

Xtra Borås aprilnummer. Text och bild om Sjömarksloppet. Bilden från när jag ledde en löparkväll.

Xtra Borås aprilnummer. Text och bild om Sjömarksloppet. Bilden från när jag ledde en löparkväll.

Idag är det fredag och jag ska vara hemma med barnen. Det ska bli trevligt. Inga planer förutom i eftermiddag, då vi ska på barnkalas. Jag gick upp okristligt tidigt för att beta av några grejer framför datamaskinen innan barnen vaknar.

Stora stenen. Vi bor längst upp på en gata med vändplats. Där brukar det bli cykling, skateboardande, klättrande och "utebandyspelande"

Stora stenen. Vi bor längst upp på en gata med vändplats. Där brukar det bli cykling, skateboardande, klättrande och ”utebandyspelande”

Jag har fått ont i halsen. Tråkigt såklart att inte kunna träna och trist då jag var sugen på att höja pulsen lite inför Sjömarksloppet, men vältajmat sett till skidsäsongen. Jag blir i princip alltid sjuk efter skidsäsongen. Hittills i mitt idrottande har jag vad jag minns aldrig missat något viktig tävling pga sjukdom. Däremot har jag sedan jag blivit pappa haft många sjukdagar. Men det är som att kroppen gör sitt yttersta för att prestera och hålla sig frisk tills den vet att man kan slappna av. Då blir den sjuk. Ganska fascinerande.

Mental laddning avgör baksmällan
En annan fascinerande grej jag upptäckte efter Nordenskiöldsloppet var hur snabbt jag återhämtade mig mentalt. Inför 24-timmars och Ultravasan laddade jag väldigt hårt mentalt, och det tog mig i princip en månad att verkligen få tillbaka gnistan i träningen. Det var inte tråkigt att träna, men det fanns ett visst känsla av meningslöshet.

Landsjön Runt 2012 starten

Landsjön Runt 2012 starten. Jag älskar den här bilden. Många seriösa blickar runt omkring och så en blond boråsare i mitten som mest är glad att det snart är dags att köra sig trött.

Så var det inte alls efter Nordenskiöldsloppet. Jag har varit motiverad som aldrig förr till framtida stordåd. Jag tror det berodde på att jag tog loppet i Jokkmokk lite grann i förbifarten. Jag laddade inte så mycket för det och jag satte ingen press på mig själv. Jag klättrade lägre och föll lägre. Visst gick det bra och min 11:e-plats var jag nöjd med, men prestationsmässigt var det inte i närheten av 24-timmars. Då var jag bättre tränad och hade ett magiskt dygn.

Rullskidslopp i sommar?
I helgen avgörs Landsjön Runt. Jag har kört loppet fyra gånger och gillar arrangemanget, men i år kommer jag inte till start. Jag är borta från familjen många helger så precis som förra året lär det inte bli några rullskidstävlingar för mig i år. Möjligtvis Klarälvsloppet 90 km i höst, det lockar lite grann. Men förmodligen åker jag inte det heller.

Jag gjorde ett mycket bra lopp i Landsjön Runt förra året genom att bli 5:a. Även 2011 blev jag femma. Själv klart siktar jag på att bli 5:a även i år, det skulle magiskt. Ungefär som Grums riktnummer, 0555.

Jag gjorde ett bra lopp i Landsjön Runt 2012 genom att bli 5:a. Även 2011 blev jag femma.  2013 blev jag 4:a. Dessa tre lopp i skejt. 2014 åkte jag klassiskt och blev 2:a.

Nedan kommer en puff för Landsjön Runt skriven av Johan Palmér, tidigare gästbloggare här och numera bloggare med några andra (bl a min kompis Oskar Lund) på Holaveden.

Prolog.

Livet är långt.
Man stretar man dör.
Nu dags att kliva ur vår korta dvala.
Sparka igång och byta stavspetsar.
Prologen startar till helgen.

Landsjön är ett silverblänke i en traditionsbunden jordbruksbygd.
Den omslutande asfaltsvägen mäter tolv och en halv kilometer.
En klass för skejt en klass för klassiskt.
Allt med dina snabbaste hjul.
Har du spring i benen eller obrukat krut så startar löpklasserna två timmar efter.
All info på landsjonrunt.se

Landsjön Runt 2014

Landsjön Runt 2014. Knapp spurtförlust mot Mattias Claesson i det klassiska loppet.

Kolla även in Landsjön Runt på instagram och Facebook.
Efteranmälan till en timme före start.
En podcast om arrangemanget kommer släppas innan helgen.
Ni hittar den i sociala medier.
Holaveden blogg kommer även sända arrangemanget live bitvis via Facebook.
Vi syns till helgen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i media, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.