Vasaloppsmålgång 2017 – och ombytta roller

Det ska villigt erkännas att Ida varit den som dragit det klart största lasset där hemma sedan vi blivit föräldrar. Men sedan en tid tillbaka har det vänt lite grann. Som den här veckan till exempel, då jag lämnar och hämtar mån, tis, ons, tors och planerar att vara pappaledig på fredag.

Det är verkligen en enorm skillnad i vardagen för mig under månaderna maj-aug jämfört med sep-mars. Båda har sin tjusning och jag gillar båda, på olika sätt.

SkiErg-flytt från Druvefors

Jag tittade i arkivet och hittade denna bild, som i morgon fyller 5 år. Flytt av gamla SkiErgen. Det betyder att det är fem år sedan vi flyttade från lägenheten på Druvefors till huset i Lundaskog.

Morgonhumör
Småbarnslivet har många sidor. De flesta är positiva, kanske mest att Astrid och Maj är så bra vänner och leker väldigt mycket ihop. Och nästan alltid är goa’ mot varandra. Men långt ifrån alla sidor av småbarnslivet är härliga. En del jag inte alltid uppskattar är vardagsmornar när man ska till dagis. Astrid har ärvt sin fars förmåga att sova djupt. Men var hon fått morgonhumöret ifrån är oklart. Eller så kanske inte jag heller var glad som en lärka vissa mornar.

Hur som helst går det inte alltid helt friktionsfritt på morgonen och det blir en extra utmaning de dagar Ida är på utbildning i Stockholm och jag är själv med barnen. Jag är nog en ganska lugn och metodisk person som inte hetsar upp mig i onödan gällande barn, men det är svårt att inte bli lite irriterad när man behöver komma iväg. Samtidigt som jag mest blir arg på mig själv när jag blir irriterad på Astrid då hon visar få tecken på samarbetsvilja. Nåväl.

Målgång
Nedan kort klipp från när jag gick i mål i Vasaloppet i vintras, filmat av Stefan Kinell som varit med på mitt Vasaloppsläger i Grövelsjön. Bättre sent än aldrig.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.