Tomas Northug klar?

Det blev ingen träningen igår heller. Kände mig inte helt hundra. Idag blir det nog 30 min lugn jogg.

Thomas Northug och Erik Wickström. Han till höger vann spurten. Foto: Per Bränning, Sweare.com

Tomas Northug och Erik Wickström. Han till höger vann spurten. Foto: Per Bränning, Sweare.com

Maj fyller 3 år idag så snart ska jag förbereda frukost på sängen. Ida är inte hemma förrän ikväll och var inte alls nöjd med att missa bemärkelsedagen. Hon föreslog att vi skulle iscensätta födelsedagen på måndagen eller torsdagen, men jag vägrade. Jag är kass på att ljuga (inkl vita lögner) så det skulle aldrig funka.

En minnesvärd spurt
Jag läste precis på sweski.com att de hört att Petter Northugs lillebror Tomas lägger av. Tomas vann bl a en världscupsprint i estniska Otepää och kom till final i VM-sprinten i Falun 2015.

En av mina bästa spurtmeriter är när jag spurtade ner honom i Åre Swix Open i december för 1,5 år sedan. Det ska jag leva länge på. Jag gillar att leva på gamla meriter.

Från det loppet minns jag att jag slängde mössan mitt i loppet. Kanske lite optimistiskt när det är -6 grader och lite blåsigt. Minns också att jag åkte dit från Östersund med med familjen Kveli/Ahrlin och att Oskar Kardin fick lite av sitt ”långloppsgenombrott” i den tävlingen, då han spurtslog Johan Kjölstad.

Nedan film från min spurt, filmat av Gustaf Berglund.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.