Gött med skejt

Igår åktes det 1 h 24 min rullskidor på Viared på kvällen. Doktor Grenlöv och jag med skejtskidor, Martin Josefsson med klassiska. Skejt is the shit. Jag kommer nog åka ganska stor andel skejt i sommar. Hur det gick gick i spurterna mellan mig och Doktor Grenlöv igår är oklart.

Elpex F1 Composite Skate- invigning igår

Elpex F1 Composite Skate- invigning igår

Det är såklart inte lika grennära Vasaloppsträning som klassiskt, men det är kul, det går fort, det aktiverar fler muskelgrupper och det är skonsammare för många strukturer. Perfekt när det är långt kvar till skidsäsongen.

Dagen till ära hade jag ett par flång nya Elpex F1 Composite Skate, vilket är en lite längre skejtskida med Evolutionstomme. Ganska stor skillnad mot t ex Elpex F1, som jag åkt väldigt mycket på. Den är kortare samt av aluminium.

Jag gillade även längden, tyckte det blev mer skidlikt framförallt på växel 2.

Det är ganska stor skillnad i komfort att åka på en kompositstomme istället för aluminium, inte minst i skejt där de smalare och hårdare hjulen inte tar upp stötar lika bra som i klassiskt. På jämn asfalt funkar alu-stommar fint, de är också i regel lättare.

Ska ni köpa en skejtrullskida röstar jag på Marwe Skating 620XC (kompositstomme men ej extra lång) eller Elpex F1 Composite Skate, som jag körde på igår.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.