Helg med kalas och stigletning

Synd att kartan inte är bättre. Önskar att det var gröna kartan var bakgrunden, så man lättare hade kunnat se var man sprang.

Synd att kartan inte är bättre. Önskar att det var gröna kartan var bakgrunden, så man lättare hade kunnat se var man sprang.

Gröna kartan över bl a Backabo, Sandhult, Götsered, Ebbared, Ekås och Hestra

Gröna kartan över bl a Backabo, Sandhult, Götsered, Ebbared, Ekås och Hestra. Jag lyckades tyvärr inte hitta en orienteringskarta över mittendelen av denna bild.

Hellre mosse...

Hellre mosse…

Maj fyllde 3 år 10 maj och Astrid fyller 5 år 22 maj. Husets var fyllt med folk för kalas i helgen. Trevligt och fullt drag. Nästa kalas blir nästa helg.

Det blev knapert med träning i lördags. En 53 min lång rullskidstur på Rollersafe, de norska rullskidorna med skivbromsar som styrs via Bluetooth.

Hellre väta än bushwhacking
Idag gjorde jag ett nytt försök att hitta en alternativ väg från norra utkanten av Sjömarken till Ebbared, som ett alternativ till Hulebo-Ebbared, som är Sjuhäradsledens sträckning. Det gick väl ganska dåligt kan man säga, men jag lyckades i alla fall med uppdraget med lite vilja.

...än att knappt kunna ta sig fram

…än att knappt kunna ta sig fram

Efter febrilt letande av stigar här och var gav jag mig till slut iväg från östra delen av Öndered, men det var fruktlöst. Det är helt enkelt för lite trafik i den skogen för att hitta stigar. Dess ”orördhet” gör den å andra sidan så fantastisk att springa i. Men när det är så tät skog att man måste gå istället för att springa ett par kilometer tycker inte jag att det är roligt. Så jag var beredd att ge upp.

Men jag tog istället upp telefonen och kikade en bild jag tagit av min Gröna kartan-karta, där jag såg att det gick att springa ca 1,5 km på en ganska stor och löst sammansatt mosse. Så fick det bli. Med nästan en kvart i 8 min/km-fart krigade jag mig fram till Ebbared, och sprang sedan hem med blöta fötter.

Det blev ett bra pass och inte hellugnt, även om snittet höll sig i A1. Målet med löppassen i sommar är en stor andel ca 1,5-2 h stig/grusväg med 75-80 procent av maxpuls.

Data för löppass 14 maj 2017. Maxpulsen ligger på 188, så 140 innebär 74 procent i snitt. Alltså inte helt lugnt.

Data för löppass 14 maj 2017. Maxpulsen ligger på 188, så 140 innebär 74 procent i snitt. Alltså inte helt lugnt. För övrigt lite synd att man inte får procent på datorn utan bara i klockan. Jag vill ha både och på båda ställen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helg med kalas och stigletning

  1. Robert Lillbacka skriver:

    Jag har en app som heter viewranger där du kan ha den gröna kartan som bakgrund och så kan du planera rundor alternativt spela in rundor i denna.

    • Erik Wickström skriver:

      Tack. Jag laddade ner appen och köpte hela Götaland. Tack vare dig är jag 499 kr fattigare, men jag tror jag kommer ha kul för pengarna!

Kommentarsfältet är stängt.