Ny vecka, nya möjligheter

Ida och jag på kalaset för Astrid och Maj i lördags. Kanske skulle man bemödat sig att stryka skjortan trots allt.

Ida och jag på kalaset för Astrid och Maj i lördags. Kanske skulle man bemödat sig att stryka skjortan trots allt.

Min syster Ellen Lindell fick låna med sig en av mina våtdräkter hem i lördags. Hon ska tydligen göra swimrun-debut i sommar. Ö-loppet. Hon har inte tävlat i konditionsidrott på samma sätt som mig, men hon har en bra grund gällande både styrka och kondition sedan bl a tiden som hästtjej. Det brukar bli något lopp i diverse konditionsidrotter per år.

Min syster Ellen Lindell fick låna med sig en av mina våtdräkter hem i lördags. Hon ska tydligen göra swimrun-debut i sommar. Ö-loppet. Syrran har inte tävlat i konditionsidrott på samma sätt som mig, men hon har en bra grund gällande både styrka och kondition sedan bl a tiden som hästtjej. Det brukar bli något lopp i diverse konditionsidrotter per år.

Det är fortfarande relativt lugnt på jobbfronten, utan stora underliggande projekt. Nästa intensiva period lär inte börja förrän slutet av augusti/början av september, så jag smygstartade på ett ny ganska omfattande grej i förra veckan (jo, det blir lätt så, det är väl sådan jag är). Men det ska jag inte ägna så mycket tid åt än. Mer om det senare.

I veckan har jag en del bokade grejer, men inte så mycket däremellan. Därför tänkte jag passa på att träna en del, men med tanke på min bakgrund och nyligen sjukdom blir det inte en för snabb ökning. Klämmer jag in 7-10 timmar mestadels lugnt är jag helnöjd.

Utbildningsledare på Bosön
På schemat står ett par rullskidslektioner, en löplektion, upptaktsträff med Ulricehamns IF och sedan Stockholm i slutet av veckan.

Precis som i höstas ska jag leda längdskidsdelen av utbildningen Endurance PT vid Bosön. Jag är oerhört stolt att vara en del av ett lärarteam som även består av bl a Mikael Mattsson, Malin Ewerlöf, Clas Björling och Fredrik Ericsson.

I år är en av eleverna Helena Ekholm, som vunnit tre individuella VM-guld i skidskytte. Det känns lite nervöst.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.