Ny dag, ny föreläsning och löplektion

Kretsloppskväll Fotriktigt Borås

Kretsloppskväll på Fotriktigt i Borås

Igår var jag ute på Sobacken utanför Borås och föreläste om att komma igång med träningen med efterföljande löplektion. För övrigt intressant att först bl a prata om hur motivationshöjande det kan vara att springa i vackra miljöer, för att därefter ge sig ut och kuta på en soptipp.

Det blev några intervaller som avslutning på löplektionen. Uppför på grusväg och gång nedför. Det gäller att minimera skaderisken. Platta asfaltsintervaller sliter hårt.

Det blev några intervaller som avslutning på löplektionen. Uppför på grusväg och gång nedför. Det gäller att minimera skaderisken. Platta asfaltsintervaller sliter hårt.

Idag är det ungefär samma upplägg, fast denna gång öppet för allmänheten (kostnadsfritt och ingen anmälan behövs) på Fotriktigt i Borås.

Ajajaj – ont i foten
Robert Malmgren och jag var ute och sprang idag efter att jag hade lämnat på dagis. Astrid cyklade för övrigt idag igen. Hon gillar att cykla och det har blivit några turer dit. Det är 3 km och det tar nästan en halvtimme, men när jag har tid för det brukar jag säga att det går bra. Det är också ganska tacksamt nu i det fina vårvädret. Det krävs knuffar i ryggen i uppförsbackarna, vilket inte är helt lätt att göra samtidigt som man cyklar med en Chariot med Maj där bak. Detta upplägg är inte något Ida har prövat på än, vilket kanske också är klokt.

Det gick bra i början att springa med Robban. Men en bit in i passet slant jag på en rot eller liknande och slog på något sätt i tåballen (långt fram på undersidan av foten). Det gjorde ont, så till den milda grad att jag efter ett tag bestämde mig för att sluta att springa och gå hem. Så nu sitter jag och jobbar med ett paket frusen broccoli på foten och hoppas på det bästa. Vore trist med seg skada nu när jag känner mig på g. Vi sprang drygt 40 min (planen var det dubbla) och sedan körde jag 20 min styrka i källaren efteråt. Andra veckan i rad med styrka, det tar sig!

Topo GPS-appen med Gröna Kartan är bra, men GPS i telefonen verkar vara extra miserabel med den appen. Här ser jag bl a att vi sprungit över en industritomt i Ramnaslätt som i inte gjorde, samt att vi inte följde vägen vid Bua, vilket vi gjorde.

Topo GPS-appen med Gröna Kartan är bra, men GPS i telefonen verkar vara extra miserabel med den appen. Här ser jag bl a att vi sprungit över en industritomt i Ramnaslätt som i inte gjorde, samt att vi inte följde vägen vid Bua, vilket vi gjorde.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.