Inlines och 5000 m SkiErg på 17.46 min

Pulskurva 5000 m SkiErg test 24 maj 2017

Pulskurva 5000 m SkiErg test 24 maj 2017

Den klassiska upplägget i uppförsbackarna. Maj i Charioten, Astrid på cykel med knuff i ryggen och jag som blir trött i benen. Ida myste bakom i sin elcykel.

Det klassiska upplägget i uppförsbackarna. Maj i Charioten, Astrid på cykel med knuff i ryggen och jag som blir trött i benen. Ida myste bakom på sin elcykel.

Igår morse var foten riktigt dålig. Men den blev lite bättre under dagen. Dock inte i närheten av att kunna springa än. Träningen blev 20 min inlines med stavar (skejt) + 5000 m SkiErg i full fart. Hade en okej tid på gång, men kroknade landade på ca 17.46 min, alltså 22 s från pers och 1 s bättre än förra gången.

Anledningen till att jag inte vet exakt tid är för att det inte sparades i SkiErg-datorn. Det har aldrig hänt innan. Nedvarvningen på 2 min sparades, men inte testet. Vet i alla fall att tiden var 17.45 någonting eller 17.46 någonting. Inte helt att se helt klart då man är ganska groggy på slutet. Klockan visade faktiskt 101 procent i maxpuls, så stämmer det är tydligt min maxpuls 191 och inte 188. Jag fick hursomhelst gräva väldigt djupt. Pulsen nåddes i slutet av testet och verkar faktiskt stämma.

Igår kväll skulle vi egentligen åkt bort, men det blev en spontan ändring av planerna så vi cyklade istället ner till stan och åt på Tugg. Trevligt och soligt!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.