Finn ett ”fel”

Jag har lite problem att hålla mig i skinnet på träningspass ibland. Som till exempel igår när jag skulle göra skejtintervaller uppe i Viared. På uppvärmningen mellan Lundaskog och Sjömarken, då jag kört ungefär 3 minuter, kommer en landsvägscyklist förbi.

Eftersom jag körde på 2:or insåg jag att med lite vindsug skulle det förmodligen att gå att hålla 30 km/h på platten en stund. Och visst gick det fint. Jag bet mig fast någon minut bakom honom och fick en rejäl syraschock. Pulspeaken syns ganska tydligt på grafen nedan på uppvärmningen. Även om inte pulsen var jättehög jämfört med på intervallerna så är 3 min uppvärmning för en i det närmaste maxinsats på 1 min lite i kortaste laget.

Skejtpasset igår. Ganska hög puls på uppvärmning efter 3 min pga försökte hänga på en landsvägscyklist.

Skejtpasset igår. 6*6 min med 2 min vila. Ganska hög puls på uppvärmningen efter 3 min pga försökte hänga på en landsvägscyklist.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.