Tre bra träningsdagar

Magnarps hamn 26 maj 2016.

Idas jobbarkompis Regina kom och hälsade på med sin Jakob i fredags kväll. Väldigt trevligt. Vi tog en kvällspromenad förbi Magnarps hamn.

On-road-rullskidor off-road. Generellt tycker jag det går fint att åka på hyfsade grusvägar så länge man och gummihjul och kompositstomme (och inte PU-hjul och aluminiumstomme)

On-road-rullskidor off-road. Generellt tycker jag det går fint att åka på hyfsade grusvägar så länge man har och gummihjul och kompositstomme (och inte PU-hjul och aluminiumstomme)

Har man tagit asfaltsvägen ner till Öllövsstrand och inte vill åka samma väg tillbaka kan man räkna med utmanade grusväg för rullskidåkning

Har man tagit asfaltsvägen ner till Öllövsstrand och inte vill åka samma väg tillbaka kan man räkna med utmanade grusväg för rullskidåkning

Det är Borås lördag eftermiddag och det är varmt. Vi åkte till Vejbystrand sent i onsdags kväll och åkte hem idag via ett 1-års-kalas i Mölnlycke. Det var Sofia och Arvids lilla Brita som var födelsedagsbarnet. Astrid och Maj blandar ofta in Brita i sina många rollekar, då hon är ett av de yngsta barnen i vårt umgänge.

I torsdags tog jag en ganska lugn skejttur på rullskidorna. Båda Ida och jag spydde faktiskt på natten till torsdagen, men förmodligen av matförgiftning från restaurangen och inte magsjuka, eftersom varken våra barn eller någon i vår omgivning blev sjuka. Jag kände mig i alla fall lite energilåg och körde lugnt.

Rickard Bergengren med en av sina kattungar.

Rickard Bergengren med en av sina kattungar.

Vägar mellan Vejbystrand och Torekov
På fredagen stakade jag lugnt 45 km på treor och precis som dagen innan letade jag efter alternativa vägar mellan Vejbystrand och Torekov. Båda dessa orter ligger vid kusten på Bjärehalvön och avståndet är ca 2 mil oavsett om man springer (Skåneleden vid havet), åker bil (stor väg), cyklar landsväg (lagom stor väg) eller åker rullskidor alternativa vägar (delvis grusväg). Det är riktigt kul att leta nya vägar och det innebär också en hel del studerande av kartor. Det luriga med kartor är att man inte ser om det är grusväg eller asfalt. Det svåra att veta (och positiva) med Bjärehalvön är att vissa väldigt små vägar är asfalterade.

Stigletarpass mellan Vejbystrand och Torekov

Stigletarpass mellan Vejbystrand och Torekov

Jag vände i Torekov och stannade till i Rickard Bergengrens stuga för att dricka några kalla glas cola.

Idag körde jag skejtintervaller på Segloravägen hemma i Borås. Kändes helt OK.

Nu har jag långsamt byggt upp distansen i rullskidåkningen och det är dags med lite mer träning med högre puls. Träningen senaste dagarna har sett ut så här:

  • Torsdag: 1 h 44 min lugn skejt på 2:or. Snittfart 20,6 km/h, ganska flackt.
  • Fredag: 2 h 19 min lugn stakning på 3:or. Snittfart 19,5 km/h, ganska flackt. Några kilometer grusväg av blandad kvalitet.
  • Lördag: 1 h 21 min skejt på 2:or med 6 st 6 min-intervaller med 2 min vila. Snittpuls 82-85 procent av max. Snittfart 24-29 km/h på intervallerna i blandad terräng och med- och motvind.
Jag hjälpa pappa att fälla ett träd i fredags. Före...

Jag hjälpa pappa att fälla ett träd i fredags. Före…

...och efter

…och efter

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.