Rullskidtävlingar 2017

Det finns en himla massa rullskidtävlingar och förr om åren har jag varit ganska flitig med nummerlapp och stavar även på sommar. I år blir det dock som de senaste två åren sparsamt med tävlande.

Rullskid-SM 2014 i Borås under SM-veckan. Karl-Johan Westberg kan det där med att åka snabbt på rullskidor (och vanliga skidor).

Rullskid-SM 2014 i Borås under SM-veckan. Karl-Johan Westberg kan det där med att åka snabbt på rullskidor (och vanliga skidor).

SM i Borås * 2
SM-veckan går i Borås i år och i samband med den avgörs rullskid-SM i masstart skejt samt skejtsprint på varvbana i centrum. Jag åkte de tävlingarna senast SM-veckan kom till Borås, 2014. Så blir det inte i år. Tanken var tills jag skadade foten att springa 50 eller 100 km landsväg vid SM-veckan. Det hade känts jätteroligt, men det blir nu tyvärr inte av.

Lustigt nog går det ett annat rullskid-SM i Borås i år. 19-20 augusti arrangerar Hestra IF, till skillnad från i juli då Borås SK står som värd, rullskid-SM uppe på industriområdet Viared. Där ser det ut som varvbanan blir ca 7 km och distanserna som finns är 15 km F individuell start samt 40 km K masstart.

Kör SM 15 km F ind start
Min USA-kompis Danny Slakey, som jag både pluggade tillsammans med och bodde ihop med i Alaska, kommer på besök med sin pojkvän. De är här en långhelg över 19-20 augusti och jag känner att jag vill vara en hyfsad värd, så en tävling får räcka. Jag kommer att välja skejten. Skejt individuell start låter bra, men tyvärr är banan flack och jag är lite för klen i lårmusklerna för att vara en riktigt duktigt benskejtare. När man åker tävling på fria hjul på en flack bana används stavarna inte överdrivet mycket. Men det ska i alla fall bli jätteroligt!

Dan Moberg före Erik Wickström i Rådarullen 2014. Foto: Thomas Svanström.

Dan Moberg före Erik Wickström i Rådarullen 2014. Foto: Thomas Svanström. Jag slutade tvåa, före bl a Markus Ottosson, som satt solo i utbrytning länge innan han kroknade.

Rådarullen
Vill man tävla redan till helgen kan man åka till Lidköping, där jag tävlat på rullskidor, i löpning (Rådalunken) och i ungdomsorientering. Jag var även där i höstas och föreläste precis när min bok Smart konditionsträning hade givits ut. Så här skrev Erik Wilhelmsson i ett mejl om Rådarullen för ett par dagar sedan.

Start och mål är vid Rackeby bygdegård ca 1 mil nordväst om Lidköping. Tävlingens huvudklass är  48 km  klassisk stil med  3 varv på vår 16 km bana. Tävlingen klassas även som DM för Västergötland och ingår som andra deltävling i Västsvenska Rullskidscupen. Vi har även  ungdomsklasser med kortare distanser.

Se http://www.rullcup.se/
För mer info se klubbens hemsida http://www.lidkopings-vsk.se/
och Rådarullens Facebook  https://www.facebook.com/Radarullen/

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.