Foten bättre

Uppförslöpning på serpentinvägar i Port de Soller, Mallorca

Uppförslöpning på serpentinvägar i Port de Soller i Mallorca för ett par år sedan

Ett förtydligande från förra inlägget, där jag bl a skrev om att hög stegfrekvens kan vara överskattat: För typ 95 procent av alla motionärer är problemet för låg stegfrekvens. Nackdelen med att springa i t ex 160 istället för 170 är att man då ofta landar på hälen, vilket bromsar steget och dessutom ökar skaderisken. Det är bättre att landa med foten mer under kroppen, vilket är lättare att åstadkomma med lite högre stegfrekvens. Det jag ville ha sagt är att jag inte tycker ”minst 180” är en bra rekommendation till motionärer. Det blir helt enkelt för korta steg, vilket inte blir energieffektivt.

Min fot blir bättre för varje dag och plötsligt väcks hoppet om att springa ett ultratraillopp innan 2017 är slut. Vi får se. Just nu är jag mest glad att kunna springa 45 min lugn hyfsat obehindrat.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Foten bättre

  1. Christian skriver:

    Aj med foten, vad har hänt med den?

Kommentarsfältet är stängt.