Några timmar i Idre

Idre by-Idre Fjäll på rullskidor

Idre by-Idre Fjäll på rullskidor. Hanskarna är av cykelmodell från Grip Grab. Funkar ok för rullskidor.

Jag fortsätter med min otroligt sena rapport från familjens roadtrip 25 juni-3 juli.

Pump tracken på Idre Fjälll

Pump tracken på Idre Fjälll

På väg hem från Grövelsjön stannade vi till i Idre några timmar. När man varit i Trysil en knapp vecka tidigare är det lite av en deja vu att åka till Idre. Tre magiska ben som är desamma:

 • Fin MTB-cykling med bike park inkl pump track
 • Rullskidbana
 • Sparad snö som läggs ut tidigt på hösten

Även i Idre hyrde vi cykel till Astrid, men pump tracken i Idre var inte lika 5-års-vänlig som i Trysil. Den lutade lite mer och det var grus istället för asfalt. Så Astrid orkade inte riktigt cykla runt, runt själv på hela som hon gjorde i Trysil. Men det var överlag en fin bike park med skojigheter för både stora och små. Jag cyklade även en vända på ett av de korta MTB-spåren.

Teknikbana för MTB i bike park på Idre Fjäll

Teknikbana för MTB i bike park på Idre Fjäll

Stakning upp till Idre Fjäll samt maxning på rullskidbanan
För att peta in träning den dagen släppte Ida mig strax innan Idre by. Därifrån värmde jag upp lite grann, innan jag stakade så fort jag kunde på Elpex-3:or från korsningen i Idre by till så långt upp asfalten gick på Idre Fjäll (förbi receptionsinfarten och vänster upp till strax ovanför tennisbanorna). Det tog 31.48 min. Mellantider: 23.40 min vid högersvängen mot Idre Fjäll och 28.40 min vid bron strax innan receptionsinfarten.

Efter det vilade jag några minuter innan jag testade rullskidbanan genom att helt enkelt köra ett varv så fort jag orkade. Med ben. Det var några lite luriga svängar i hög fart (inte optimalt att maxa första gången man kör), men jag tyckte det gick bra och fick upp fint flås. Efter ett varv sade klockan 3,35 km, 8.46 min, 22.9 km/h i snitt, 60 höjdmeter klättrade och 159 slag (85 %) i snittpuls.

Hela passet på 63 min finns att se här

"Lilla slingan" på ca 4 km på Idre Fjäll. Det innehöll inte så mycket backar, men det hade varit lite för svår för Astrid att cykla.

”Lilla slingan” på ca 4 km på Idre Fjäll. Det innehöll inte så mycket backar, men det hade varit lite för svår för Astrid att cykla.

Ren på vägen mellan Grövelsjön och Idre

Ren på vägen mellan Grövelsjön och Idre

Hit upp körde jag från korsningen nere i Idre by

Hit upp körde jag från korsningen nere i Idre by

Cykellederna i Idre ser inbjudande ut även för "traillöpning", som "terränglöpning" eller "stiglöpning" ofta kallas

Cykellederna i Idre ser inbjudande ut även för ”traillöpning”, som ”terränglöpning” eller ”stiglöpning” ofta kallas

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Några timmar i Idre

 1. Lars skriver:

  Precis det huset där du ”gick i mål” bodde vi en vecka sommaren 2009. Tror Göteborg Energi fortfarande har kvar stugorna. Det var då jag började träna mer seriöst igen efter många års slappande och innebandy. En kväll startade jag vid stugan och körde ”motbakke” till toppen av sittliften. Blev mycket gåing…

  • Erik Wickström skriver:

   Härligt minne! After ski-huset var ett av flera hus som låg nära där jag gick i mål, men jag antar att det ni åtminstone inte sov där 🙂

Kommentarer är stängda.