Elpex-4:or vs Swenor-4:or

Swenor vs Proski (nuvarande Swix) i rullmotstånd

I denna graf är inte Elpex med. Men här syns att Swenor-4:or rullar trögre än Swix-3:or (tidigare Proski). Och mina Elpex-4:or rullar ungefär som mina Swix-3:or.

Jag gillar att åka rullskidor på 4:or. Med tanke på att jag på bloggen, i mina böcker och på andra ställen skrivit om rullmotstånd vid rullskidåkning många gånger tidigare utvidgar jag inte diskussion här.

Men jag har i alla fall blivit sugen på att få mer motstånd än vad som finns i mina Elpex-4:or. Så för ett tag sedan skaffade jag ett par Swenor Fibreglass med 4:or. Det var mycket riktigt tyngre, framförallt första passet bjöd på bra motstånd. Nu har hjulen gått cirka 10 mil och när jag tränar upplever jag att snittfarten sänks mycket ungefärligt med 0,5-1 km/h vid pass där jag håller cirka 17 km/h i snitt. Alltså jämfört med Elpex-4:or. Det gillar jag. Jag tycker ändå att jag får upp pulsen ganska bra när jag kör stakintervaller uppför på Swenor-4:or.

Gällande stommen så föredrar jag Elpex Evolution framför Swenor Fibreglass. Men jag tycker om båda modellerna. Bättre komfort än i respektive märkes aluminiumstommar. Jag prioriterar komfort bl a för att jag ibland åker på sunkig asfalt samt bättre grusvägar. På tävling kör jag gärna alu för att få ner vikten.

Rullskidsteckning polis

Rullskidsteckning polis. Av min rumskamrat på universitetet, Kris Peck.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , . Bokmärk permalänken.