Rya Åsar Trail Run 21 oktober 2017

Rya Åsar Trail Run bana karta

Rya Åsar Trail Run karta

I höst blir det premiär för en ny löptävling i Borås. 21 oktober avgörs det 11 km långa Rya Åsar Trailrun, som till stor del går på vandringsleden Granstigen. I tävlingsledningen återfinns Niklas Ivarsson samt årets boråsiska löparkomet Linus Wirén.

Trädgårdskonster för dummies. Jag längst till höger, min svåger Erik till vänster och syrran i mitten.

Trädgårdskonster för dummies. Jag längst till höger, min svåger Erik till vänster och syrran i mitten.

Den enda tävlingen jag har inplanerad före vintern är det flacka milloppet Kretsloppet i Borås lördag 16 september. Kanske blir det även Rya Åsar Trail Run. Det är såklart lockande att tävla på de fina stigar som jag sprungit så mycket på under träningspass.

Stå på underarmarna
Jag är förmodligen en av norra Europas mest oviga personer. Det har gjort de 2-3 gånger jag testat yoga främst inneburit primalskrik i yogasalarna. Det har gjort ont. Jag kanske skulle ta och stretcha ibland. Naturligtvis vet jag att yoga är mer än inta positioner som kräver bra rörlighet. Men jag har ändå aldrig testat yogagrejer som styrke- och balansträning.

Nyligen visade min syster mig en bild på en gammal kompis som stod på underarmarna. Det kallades en yogaposition, men det skulle väl lika väl kunna heta att stå på underarmarna. Självklart blev jag vansinnigt sugen på att testa. Kanske främst eftersom jag insåg att det skulle krävas mer bålstyrka och eventuellt skulle vara mindre utmanande än att stå på händer. Jag har aldrig kunnat stå på händer, men jag fick till ett hyfsat försök att stå på underarmarna på filmen nedan. Tyvärr syns det inte så bra att jag faktiskt lyfter huvudet från marken. Sedan ska det väl också sägas att när jag säger 5 sekunder på filmer så ligger väl sanningen närmare 3 sekunder. Under min film en film jag googlade fram på hur det ska se ut.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.