Tävlingsskejt och Skåneleden

Jag önskar så att Polar hade använt Hitta.se som karta istället för Google. Jag tycker Hitta har fler bra detaljer och dessutom brukar de sträcka grusvägarna så man får en hint om vad som är asfalterat.

22 km årspremiär på tävlingsskejt från Eagle Sport. Jag önskar så att Polar hade använt Hitta.se som karta istället för Google. Jag tycker Hitta har fler bra detaljer och dessutom brukar de sträcka grusvägarna så man får en hint om vad som är asfalterat.

Skåneleden på västsidan av Bjärehalvön varvar kohagar med gräs...

Skåneleden på västsidan av Bjärehalvön varvar kohagar med gräs…

Igår gjorde jag årspremiär på tävlinghjul i skejt. Kanske på tiden då jag tänkt åka 15 km F individuell start vid rullskids-SM i Borås 19 augusti.

Jag har haft som mål i sommar att beta av hela Skåneleden längs kusten på Bjärehalvön i etapper. Inför gårdagens tur hade jag en stump strax söder om Hovs hallar kvar. Nu tror jag att jag sprungit alla delar, om man räknar med det jag sprang förra sommaren samt de sträckor jag avverkade kring Båstad på Lager 157 Ski Teams läger för några år sedan.

Lätt dit, jobbigt hem
För att både skejta och springa åkte jag helt enkelt bort mot Hovs hallar, sprang och skejtade hem i igen. Det var drygt 22 km enkel väg och så sprang jag nästan 13 km. Totalt var jag ute i nästan 3 timmar. Ännu ett rejält pass! Det har i snitt blivit ett pass på över 2 timmar per vecka under semestern, vilket jag är nöjd med. Några av dessa har dessutom varit uppåt 3 timmar eller mer.

...med steniga partier

…med steniga partier

Jag tycker snitthastigheter är ganska ointressant om man inte startar och slutar på samma ställe, eftersom väder, vind och höjdskillnaden har en sådan stor inverkan.

Igår snittade 26,9 km/h med 127 i snittpuls dit (bra väder och medvind). Samma väg hem snittade jag 21,7 km/h med 134 i snittpuls (regn, halt och motvind). Höjdskillnaden mellan start och mål var försumbar. Total stigning enkel väg var 125 meter.

Ganska rejäl skillnad.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tävlingsskejt och Skåneleden

  1. Jonas L skriver:

    En bra sida för att hitta lämpliga cykel/rullskidrundor är: http://www.roadfinder.se/. Det ska vara alla asfalterade vägar i Sverige klassade efter lämplighet som cykelväg (trafikbelastning)

  2. Lars Bern skriver:

    Den nationella vägdatabasen är användbar ibland också – https://nvdb2012.trafikverket.se/Start
    Sök på Väguppgifter och sen antingen GCM eller Slitlager men det är inte alltid uppdaterat.

Kommentarsfältet är stängt.