3.29 min i snitt på fem SkiErg-tusingar

5 st 1000 m-intervaller på SkiErg med 1 min vila. 3.29 min i snitt. Motstånd 8, nya maskinen väggmonterad. Rekordsnittet ligger på 3.26 min.

5 st 1000 m-intervaller på SkiErg med 1 min vila. 3.29 min i snitt. Motstånd 8, nya maskinen väggmonterad. Rekordsnittet ligger på 3.26 min.

Lundby skatepark i Borås

Lundby skatepark i Borås

Igår sov jag ut istället för att gå upp och träna på morgonen. Jag får träna morgon eller kväll den här veckan när Ida jobbar och jag är ledig med barnen (och mina föräldrar är i Skåne). På kvällen körde jag inte heller någon egen träning. Vi firade vår 8-åriga bröllopsdag med att äta tvårätters middag på hemmaplan. Sedan gick/sprang Ida en sväng, medan jag joggade bredvid med barnen i dubbel-Charioten. Vi gav oss ut vid 20-tiden, så barnen somnade i vagnen.

Ida har kommit igång bra med träningen nu och springer 3-4 km ett par gånger i veckan, ofta i kombination med några kilometers promenad. Jag kunde inte låta bli att sätta ett Racefox-bälte på Ida igår för att lära mig mer om hennes löpteknik. Generellt kan man säga att värdena man får i Racefox Run är väldigt beroende på fart. Ida sprang i ca 6.20 min/km-fart i 20 min på flacken på hårt packat grus under ganska hög ansträngning.

Pumptracken vid Lundby har populär bland stora och små

Pumptracken vid Lundby var populär bland stora och små

Lundby skatepark med barnen
På dagen igår hängde jag och barnen med familjen Josefsson/Svedahl på Lundby skatepark/cykelpark. Kul ställe där vi spenderade 4 timmar. Vi hade med cyklar och skateboardar till Astrid, Maj och mig.

Jag var nöjd och förvånad när jag vaknade på morgonen över att inte ha träningsvärk i vaderna från måndagens löptest på Sjömarkens elljusspår. Det rådde jag dock bot på genom att landa en healflip (som kickflip fast brädan snurrar åt andra hållet, har aldrig klarat det med clean landning) med ena benet på brädan och andra benet med vaden på nosen av brädan. Blåmärke på vaden som först smärtade rejält och sedan blev ungefär samma känsla som träningsvärk. Men högerbenet kändes i alla fall bra.

Nu nyss på morgonen innan Ida gick till jobbet körde jag fem tusingar på SkiErgen, 3 s från rekordsnitt. Sedan blir det nytt besök på Lundby med cyklarna och skateboardarna. Denna gång med Anna och Nicklas Wing med barn.

Ida har ett problem i hennes löpträning. Nämligen att hon stannar till och plockar bär så fort hon ser något ätbart.

Ida har en lustig egenhet i hennes löpträning. Nämligen att hon stannar till och plockar bär så fort hon ser något ätbart.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.