Löp- och styrkeafton

Lundby skatepark inomhus. Det blev mest kickbike igår, men även en del skateboard. Jag är dock för feg för att göra något vettigt där inne, utan åker mest omkring.

Lundby skatepark inomhus. Det blev mest kickbike igår, men även en del skateboard. Jag är dock för feg för att göra något vettigt där inne, utan åker mest omkring.

Borås inomhusskatepark

Borås inomhusskatepark. Vi åkte dock mest ute.

Igår blev det återigen drygt 4 timmar vid Lundby i Knalleland i Borås. Denna gång ingen cykling, utan istället enbart skateboard och kickbike (sparkcykel). I tisdags hade Astrid testat en kickbike för första gången och ville ha en sådan. Som svag förälder gick jag och köpte tre billiga varianter, en var till barnen och en till mig.

Kickbikarna var populära hos Astrid och mig. Vi åkte nästan hela tiden vi var där och jag var ganska trött när vi kom hem. Maj åker inte så mycket. Hon har inte alls samma intresse för hjul som Astrid hade i samma ålder. Hon är försiktigt och åker varken så mycket springcykel eller andra grejer på hjul.

Riktigt roligt
I början var Anna och Nicklas Wing med barn med. Deras 6-åriga son hade åkt en del kickbike innan och vågade det mesta.

Det här är inte modellen vi har, utan en District. Rullskidsikonen Tobias Westman tar en det märket.

Det här är inte modellen vi har, utan en District. Rullskidsikonen Tobias Westman tar en det märket i Sverige.

Jag själv tycker sådana här dagar är vansinnigt roliga. För mig är det extra kul att lära sig en ny grej, kickbike. Det har jag inte åkt tidigare. Det blir några tama trick, men det är inspirerande för man har en brant utvecklingskurva. Vad barnen får för intressen framöver har jag ingen aning om, men jag vill exponera dem till kickbike, skateboard, cykling etc eftersom jag själv haft så otroligt kul med dessa aktiviteter. Det gäller bara att inte bli för entusiastisk som förälder, då tror jag det kan bli omvänd effekt för barnen.

Mer plats i atletklubben
På kvällen kom Martin Josefsson förbi på 7 km löpning och 40 min styrka. Vi sprang Sjömarkens fina 5 km-spår med lite skarv.

Det var premiärstyrka i ”nya” atletklubben. Efter att jag sålt av min swimtrainer (typ som en Bråsterk) och bänkpressen med skivstång (behöll dock träningsbänken) så blev det betydligt mer plats. Till det bättre, tyckte vi båda. Efteråt blev det te och rostat bröd med smör och ost. Till det en lång och trevlig pratstund där även Ida joinade.

Jag åker inte så högt, men jag kan i a f åka upp och ner i minirampen utan att behöva ta extra fart med både kickbiken och skateboarden

Jag åker inte så högt och gör inga trick, men jag kan i a f åka upp och ner i minirampen utan att behöva ta extra fart med både kickbiken och skateboarden

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.