20 000 m SkiErg i lugn takt

Mormors bin på Lönnåsen

Mormors bin på Lönnåsen

Morfars kor på Lönnåsen

Morfars kor på Lönnåsen

Det var regnväder igår (precis som idag) så skateparken kändes inte som ett hett alternativ. Inomhushallen öppnar inte förrän kl 15 och utomhus lär bli halt när det är blött.

Vad vore en sommarlunch på landet utan potatis

Vad vore en sommarlunch på landet utan potatis

Istället blev det en tur till Lönnåsen, gården i Aplared utanför Borås där Idas föräldrar bor. Alltså barnens mormor och morfar. Det är alltid rofyllt att komma dit.

Styrkeövningar och avslutande A2-femtusing
Både igår och idag tog jag lite sovmorgon, vilket gör att träningen förpassas till kvällen de dagarna pga att Ida jobbar och jag är hemma med barnen. Igår drog jag 20 000 meter SkiErg samtidigt som jag lyssnade på en intervju med Anders Aukland i Petra Månströms Maratonpodden, där jag även själv medverkat. Alltid kul att lyssna på Anders. Det är idrottsman jag verkligen ser upp till. Jag har både intervjuat honom och tränat med honom många gånger.

Var 5:e minut körde jag en minut med diagonalstakning. Sista 5000 m körde jag i 1:54.4-fart, alltså 1,5 minut över mitt personbästa på 5000 meter. Då höll jag knappt 80 procent av maxpuls, övriga passet för det mesta under 70 procent. Motstånd 6 på allt utom diagonalstakningarna då jag körde motstånd 10.

Hörselskydd
Totalt blev passet 1 h 23 min, vilken blir ca 2.05 min/500 m-fart i snitt. Det funkar fint att köra med Peltor hörselskydd med bluetooth. Det stänger ute SkiErg-ljudet. Vid tuffa intervaller och testlopp kör jag däremot helst utan något i öronen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 20 000 m SkiErg i lugn takt

  1. David skriver:

    Hur får man så höga värden på båltryck i racefox? Såg i ditt flöde nedan, själv har jag ok attack men hälften i båltryck mot eliten. Har du några tips, hur öka samt hur träna? Har märkt att stabiliteten ökar om man kör plankan i alla fall. 😊 Tack för mycket bra läsning annars!

    • Erik Wickström skriver:

      Båltrycket är rotationen framåt efter att ”stavarna” träffat marken. För att få höga båltrycksvärden på en SkiErg tycker jag det handlar om att åka skidlikt. På skidor/rullskidor handlar det delvis om att kunna falla framåt ordentligt. Fördelen med Racefox på SkiErgen är att man får konkret feedback i realtid. Kul med siffror 🙂

Kommentarer är stängda.