Banintervaller med Jakob Böhm

Jakob Böhm springer fort som tusan och har blivit bra på skidor i vinter

Jakob Böhm är främst löpare, men kan staka också. Led 1 i Vasaloppet. Här från Borås Ski Marathon i vintras. Foto: Tomas Eriksson.

Jacob Böhm, tidigare Andersson, hade varit sjuk strax innan loppet och nådde inte upp till normal kapacitet.

Jacob Böhm, tidigare Andersson, och jag efter Sjömarksloppet 2015

Idag ska jag springa mitt första intervallpass på bana för året. Jag har varit försiktig med intervallpass i löpning i år och inte sprungit ett enda på hårt underlag.

Men nu är det snart bara en månad kvar till det 10 km långa Kretsloppet, så jag försöka få lite fart på benen. För att minska skaderisken kommer jag att springa i mina Hoka One One Clifton 3 med mycket dämpning.

Jakob är snabb och jag kommer förmodligen att bli ifrånsprungen. I mitt gigantiska exceldokument med tider på intervaller och testlopp sedan över tio år tillbaka kan jag se att mitt rekordsnitt på fem tusingar med 1,5 min vila är 3.06 min. Så fort kommer det inte gå idag.

Hur som helst tror jag i alla fall inte Jakob kan jonglera och käka äpple samtidigt. Nedan en film från när jag blev på lekhumör igår.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , . Bokmärk permalänken.