3000 meter på 9.26 min – missnöjd

Igår stängde jag ner datorn på kontoret på Brainforest kl 16 och lyckades komma hem till kl 17. Under den timmen hann jag med att cykla bort till Ryavallen, värma upp tio minuter, springa 3000 m så fort jag kunde, jogga ner tre minuter och sedan cykla hem. Träningspasset blev alltså på 23 minuter, varav knappt tio minuter med hög puls.

3000 m på Ryavallen

3000 m på Ryavallen. Jag sprang i tunna Salming Speed för att vänja mig. Kanske springer jag i tunna skor på Kretsloppet, kanske tjockskor från Hoka.

Jag hade ganska höga förväntningar på mig eftersom löpningen gått så bra i sommar. Men det kändes inte alls bra och med tiden 9.26 min var jag ganska missnöjd. Visserligen är sub 9.30 min ett tecken på ganska bra form, samtidigt var det lite väl långt upp till mitt personbästa på 9.10 min. Mellantiderna blev 3.08-3.11-3.06 min. Sista 400 m på 70 s. Snittstegfrekvensen var 192.

Det var två killar jag inte kände som var där och sprang 400 m-intervaller. Vi började prata lite grann och den ena hade gått i vår kompis David Kinanders klass i Sparsör/Fristad. Den andra, en duktig löpare vid namn Pontus Svensson, hade gått i Idas klass i Dalsjöfors. Jag gillar Borås storlek som stad. Precis lagom!

På kvällen var Martin och Josefin med barn samt Regina och Jakob över på middag. Vi åt ren från Grövelsjön och drack gott rödvin. Middag i goda vänners lag är något Ida och jag uppskattar!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.