Tekniklektion i Skokloster

CCC1000 i Skokloster sön 3 sep 2017. Teknikträning. Tekniklektion.

CCC1000 vid en tekniklektion i Skokloster

Hawaiin på Bromma flygplats var ungefär som förra gången. Estetiskt tilltalande med basilika-pynt, riktigt med små ananasbitar samt ganska tunn. Hyfsad krispighet, men som jag sagt så många gånger förr. Det saknas några minuter i ugnen. Det blir i hundra procent genombakat.

Hawaiin på Bromma flygplats var ungefär som förra gången. Estetiskt tilltalande med basilika-pynt, riktigt med små ananasbitar samt ganska tunn. Hyfsad krispighet, men som jag sagt så många gånger förr, det saknas några minuter i ugnen. Det blir i hundra procent genombakat. Helt ok skinka. Helhetsbetyg 3,5 av 5.

Bromma flygplats kl 17.50. Mätt av Hawaiin och nöjd med helgen. Jag tyckte det gick bra. Det finns alltid flera saker att göra bättre, men på det hela taget kändes det bra. Deltagarna verkar nöjda och glada, vilket är det viktigaste.

Det var några i CCC1000-gänget som körde Skoklosterrullen, medan Maria Rydqvist körde teknik med de sju tjejerna som inte tävlade och jag körde teknik med de tio killarna som inte tävlade. Först två timmar, sedan lunch med videoanalys på tekniken. Sedan lite mer träningsaktig åkning med inslag av teknikträning på eftermiddagen, ca 1,5 h.

Bra drag bland deltagarna
Det är kul att se alla nya och återkommande deltagare. Som vanligt är det är taggat gäng och det är kul med det draget vi har i CCC1000. Det viktigaste är att deltagarna utvecklar sin teknik och fysik, men det är ju ingen nackdel att vi dessutom har kul på vägen.

Lite kul att komma till Skokloster igen. Jag har varit där två gånger tidigare, när vi bodde i Uppsala 2007-2009. En gång i samband med ett SMACK-tempo på cykel, en gång som turist vid slottet med Ida och vår USA-kompis Dane.

Jag gick upp i ottan för att köra 35 min SkiErg på hotellet. Det blev 5 min uppvärmning, 10 min med styrkeövningar, 5000 m på 75 s över pers och 2 min nedvarvning. Jag tänkte kört femtusingen på 60 s över pers, men jag tyckte det blev för hårt och ville inte pressa mig för mycket. Det blev tillräckligt tufft ändå.

Jag gick upp i ottan idag för att köra 35 min SkiErg på hotellet. Det blev 5 min uppvärmning, 10 min med styrkeövningar, 5000 m på 75 s över pers på motstånd 10 och 2 min nedvarvning. Jag tänkte kört femtusingen på 60 s över pers, men jag tyckte det blev för hårt första 1000 m och ville inte pressa mig för mycket. Det blev tillräckligt tufft ändå.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.