Kretsloppet 2017 the story

Resultat Kretsloppet 2017 herrar 10 km

Resultat Kretsloppet 2017 herrar 10 km. Linus Wirén, Tobias Andervang och Felix Svensson är alla boråsare. Kul med så många sub 33,30 min-löpare i stan, det var ett tag sedan.

Resultat Kretsloppet 2017 finns här. Bilder finns här. Jag blev 16:e man (17:e totalt i mål) på tiden 34.17 min.

Nicklas Wing klippte milen på 47 min i år också. Och mådde lika dåligt som vanligt efteråt.

Nicklas Wing klippte milen på 47 min i år också. Och mådde lika dåligt som vanligt efteråt. Jag brukar sätta en ära i att bli bäste löpare med arrangörs-t-shirt när jag kutar lopp. Jag tror jag grejade det denna gång också.

Det tog 31 minuter för mig att komma ur målfållan efter Kretsloppet. Det berodde inte på att jag var fullständigt slut (vilket jag för övrigt var), utan för det var så himla många trevliga människor att prata med efteråt.

Det är nog därför jag tar mig tid att tävla. Just för den sociala biten. Även om jag fortfarande tävlar prestationsinriktat så var det klart roligaste i lördags minuterna i startfållan innan start, då jag träffade en massa trevliga bekantskaper, samt efter målgång då jag träffade ännu fler trevliga bekantskaper. Nya och gamla vänner. Kretsloppet är en riktigt folkfest! Totalt var det 6218 anmälda deltagare i de olika loppen, där man får se 10 km som huvuddistansen.

Start kl 14.00
Inför start hade jag sänkt mina målsättningar lite grann, då jag tappat en del sista månaden. Det hade kommit mycket annat emellan och jag hade sprungit sämre på intervallpassen.

Jag närde tidigare ett mål om sub 34, men kände att sub 34,30 min var mer realistiskt.

Inför start så fick jag några frågor på scenen på Stora Torget av Sarit Monastyrski. Bland annat om hur man äter samma dag man ska springa 10 km kl 14.00. Mitt svar var en vanlig frukost på morgonen och ett par mackor vid kl 11. En lunchbuffé kl 12 är ju inte direkt optimalt.

Inför och efter start var vi i min mors lägenhet i stan. Det var blivit lite av en sambandscentral för vår familj och familjen Wing de senaste åren. Kul och trevligt! I år sprang dock inte våra barn 400 m-loppet då vi hade simskola för Astrid som krockade.

Hoka one one Clifton 3 för millopp i stadsmiljö? Funkar fint!

Hoka one one Clifton 3 för millopp i stadsmiljö? Funkar fint!

Hyfsat jämn fart
Starten gick och jag kom iväg bra. Det var länge sedan jag sprang ett liknande lopp, så jag tyckte att jag sprang aningen ojämnt. Men på det stora hela höll jag ganska jämnt, åtminstone på min klocka. Kilometerskyltarna stod inte exakt rätt utmed banan och sista kilometern var lite kort. Men överlag tror jag distansen stämde. Möjligtvis var den 15 sekunder för kort. De flesta jag hörde med i målfållan hade 9,90 till 10,00 km på sina GPS-klockor av olika märken och modeller.

Från ca 3 km och framåt sprang jag i princip själv. Det var riktigt jäkla dyngjobbigt, men jag tyckte som sagt det funkade hela vägen. Sista 500 m tryckte jag gasen i botten och sprang i 3.08 min/km-fart trots svagt uppför och en 90-graderssväng.

Tävlade i tjockeskor
Eftersom jag inte sprungit så mycket som jag velat valde jag att springa i mina tjockeskor Hoka One One Clifton 3. För bara ett år sedan trodde jag ALDRIG att jag någonsin skulle tävla på 10 km i sådana skor.

Nya sträckningen på 10 km-banan i Kretsloppet ska ha mycket cred. Loven över Druvefors och Göta blev mycket bättre än Almenäsvägen. Och kul att springa in på Ryavallen.

Nya sträckningen på 10 km-banan i Kretsloppet ska ha mycket cred. Loven över Druvefors och Göta blev mycket bättre än Almenäsvägen. Och kul att springa in på Ryavallen.

Jag fick två par Hoka för test förra hösten. De är verkligen fantastiska. Det har på något sätt räddat min löpning. Jag har hittills kunna springa mer än tidigare utan att få ont. Och de funkar även på tävling eftersom de är lätta. Däremot är löpkänslan sämre än i tunna skor. Märkligt nog kände jag inget i vaderna dagen efter. Normalt sett brukar jag knappt kunna gå efter ett stadslopp på 10 km.

Jättetack för alla hejarop längs banan! Det var kalasroligt att tävla på hemmaplan. Det blir Kretsloppet igen 2018!

Data from Polar V800
Tid: 34.18 min
Sträcka: 9,92 km
Snittfart: 3.27 min/km
Totalstigning: 30 meter
Fallmeter: 40 meter
Snittstegfrekvens: 182 steg/min

Hela passet finns här

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Löpning, tävling (sedan juli 2012), Träning och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kretsloppet 2017 the story

  1. Christian skriver:

    Banan är kontrollmätt av förbundsbanmätare så den lär vara 10km exakt trots att gps klockorna visade annat ☺

Kommentarer är stängda.