5000 m SkiErg på 17.45 min – 21 s från rekord

 • Igår tänkte jag dra 5000 m på 30 s över personbästa. Men efter ungefär tolv staktag insåg jag att det skulle bli ungefär som en urmaxning, så jag körde det jag hade. Resultatet blev 17.45 min på motstånd 8, 21 s från pers. Helt ok. Jag hade en maxdag den gången jag persade och det är den enda gången var varit under 17.40 min av åtta försök på nya maskinen (väggmonterad).
 • 5000 m SkiErg på 17.45 min på motstånd 8. Bra splittar som letade sig neråt, men aningen låg frekvens.

  5000 m SkiErg på 17.45 min på motstånd 8. Bra splittar som letade sig neråt, men aningen låg frekvens.

  La Diagonela i Skidome” avgörs 21 oktober. Förra året sopade Rebecca Lekberg och Johan Kanto hem bucklorna. Åk skidor där eller spring Rya Åsar Trail Run i Borås samma dag!

 • Idag kommer en långväga gäst med tåg för att köra teknikträning med mig ett par timmar på förmiddagen. Det är alltid lite nervös med personer som åkt några timmar för att komma hit, då vill man verkligen leverera.
 • Ida är i Stockholm tidigt onsdag morgon till sent torsdag kväll denna vecka, precis som de flesta veckor under den här terminen. Hon går en KBT-kurs i Stockholm med jobbet. Det blir lite svårare att få till träningen de dagarna. Men i morgon är det dags för ett nytt lunchintervallpass med den informella löpgruppen i Borås. 3 st 10 min-intervaller säger Kalle Wrane att vi ska kuta.
 • Tack för alla uppmuntrande ord om podden. Gillar ni den får ni gärna sätta ett betyg på iTunes och prenumerera. Den finns även på Vasaloppets hemsida. Vi spelar in nytt avsnitt idag. Niklas har gjort ett konditionstest så vi ska bland annat prata om så kallade intensitetszoner. Alltså fördelning av lugn, halvhård och hård träning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 5000 m SkiErg på 17.45 min – 21 s från rekord

 1. Simen Østensen skriver:

  Hvor stor forskjell mener du det er på en ny veggmontert og en gammel som ikke er veggmontert?

  • Erik Wickström skriver:

   Mitt personbästa på väggfast ny modell (PM5) är 17.24 min och på gammal (PM3/4) fristående är 17.54 min. Alltså 30 s skillnad. Men jag skulle nog snarare säga ca 25 s skillnad, för jag hade en riktig fullträff när jag satte 17.24 min. Vad har du för pers steken?

Kommentarer är stängda.