Icebug Acceleritas 6 och saxning på rullskidor uppför Tossebergsklätten (på 10.40 min)

Icebug Acceleritas 6

Icebug Acceleritas 6

Jag kutade ett pass på Rya Åsar förra veckan (typ samma bana som 11 km-loppet Rya Åsar Trail Run 21 okt) med Icebug Acceleritas 6. Jag fick nyligen hem de för test och hittills har det bara blivit ett pass. Därför kan jag inte skriva en så utförlig recension som jag gjorde med Coxa R5 i helgen, men här är i alla fall mina första intryck:

 • Icebug Acceleritas 6

  Icebug Acceleritas 6

  Lätt trailsko med bra grepp. Skön passform och väsentligt smalare läst än de Icebug jag testat tidigare. Passade min ganska smala fot bra. Personer med extra bred läst får nog leta efter annat.

 • Acceleritas 6 påminner en del om Inov8 X-Talon 212 (snart 10 år på nacken, fortfarande oerhört omtyckt av många) samt Salming Elements. Dubbarna sitter glest och greppet är bra. Inga ståldubbar.
 • Jag upplever droppet lite lägre än i Inov8 X-Talon 212, men ändå inte noll.
 • Det är begränsad dämpning, så för mig är detta inte en sko för långa lopp eller för snabbdistanspass på grusväg. Det är en en sko som gör sig bäst på och utanför stigen. Där är den kul och smidig att springa med.
 • Våtvikten kändes låg. Jag ställde mig några sekunder med båda fötterna i djupa vattenpölar vid ett par tillfällen och bara någon minut efter jag sprungit vidare kände man knappt den ökade vikten av vattnet, vilken förmodligen inte var så stor.
 • Det är utan tvekan en sko jag är sugen på att springa med i traillopp upp till halvmaran.

Tossebergsklätten
Igår körde vi uppför Tossebergsklätten med CCC1000. Även jag körde upp en gång så fort jag kunde. 10.40 min klassiskt på Elpex-2:or. Ingen tid som man går till historien med, men det kändes helt ok. På filmen nedan kan du se mig i ett brant parti där jag diagonalar med nedkortade tag och saxar på rullskidor. Filmat av Mathilda Tidlund.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Icebug Acceleritas 6 och saxning på rullskidor uppför Tossebergsklätten (på 10.40 min)

 1. Joakim@amadeusolsson.se skriver:

  Helt sjukt hur lugn du ser ut att flyta uppför trots tempot. Mitt flodhästslöp har inget att sätta emot trots fruktansvärd frekvens. Hatten av och taggad för nästa års prövning med mer teknik innanför västen! /Amadeus

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! Du är ju både yngre än mig och har bättre VO2 max så det är ju bara en tidsfråga innan jag blir akterseglad 🙂 Jobba vidare med tekniken och filma gärna dig själv en skvätt på rullskidpassen emellanåt.

 2. Pingback: Rya Åsar Trail Run 2017 the story | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.