Hovfjällrace på 27.51 min med CCC1000 – 2 varv i tunneln på 6.31 min

Mathilda Tidlund och Angela Johansson

Mathilda Tidlund och Angela Johansson

CCC1000 på toppen av Tossebergsklätten

CCC1000 på toppen av Tossebergsklätten

Förra veckan blev återigen ganska träningsfattig, med totalt 4 timmar och 37 minuters träning. Men det blev några ganska tuffa pass för jag deltog i Tour de CCC1000. På fredag höll jag i en tekniklektion, testade de nya vallningsfria Madshus Redline med flyttbar bindning samt åkte prologen. På lördagen höll jag i tre tekniklektioner och på söndagen maxade jag uppför först Hovfjället och sedan Tossebergsklätten. Så här gick det.

 • CCC1000 säsongen 2017/2018

  CCC1000 säsongen 2017/2018

  Fredag: Prolog två varv i tunneln, ett åt varje håll. Start, mål och varning ganska långt bak, längre bak än klockan. Tid 6.31 min. Öppning till öppning var nog precis över 3 min per varv. Förra året stakade jag på 7.52 min, men i år var snön aningen snabbare. Dessutom hade jag då ett par Redline träningsskidor som nog inte var så bra glidvallade. Nu hade jag ett par nya Madshus Propulsion stakskidor vallade med högfluorparaffin. De kändes riktigt bra och de ska bli spännande att testa dem mot mina andra par. Jag tyckte jag åkte helt ok och blev trött. Jag tror aldrig jag stakat så fort i tunneln tidigare.

 • Söndag Hovfjällsrace: Förra året 28.05 min, men då var det lite snö och is på slutet. I år var det cirka 2-3 grader och mestadels blöt vägbana. Soligt. Och en del vind. Samt relativt nylagd oljegrus ett par kilometer nära toppen som inte gick så fort. Samma rullskidor som förra året, Elpex-2:or. Dock Staffanstaven i år. Sammantaget tror jag intsatsen var ungefär som förra året.
 • Magnus Nygren och Åse Borgeryd var snabba och fick länge köra i ledarvästarna jag fått från Visma Ski Classics

  Magnus Nygren och Åse Borgeryd var snabba och fick länge köra i ledarvästarna jag fått från Visma Ski Classics

  Söndag Tosserbergsklätten: Som jag skrev tidigare på bloggen åkte jag upp på 10.40 min. Vädret var soligt och kanske 5-6 grader. Mestadels fuktig vägbana. Elpex-2:or och Staffanstaven. Förra året stakade jag upp på 3/4:or, så ingen jämförbar tid. Däremot har jag tidigare klippt sista intervallen i ett intervallpass på 10.57 min då jag åkte på 3:or 2015 med CCC1000.

Det var som vanligt en kanonhelg med CCC1000. Det är så mycket härlig energi i detta gäng och kombinationen av teknikträning, trevliga middagar, träningstävlingar etc verkar vara något många uppskattar. Kul också att CCC1000 Syd och CCC1000 Norr var med på lägret.

En trevlig grej med Torsby är också att jag känner mig hemma där. Jag känner ganska många som jobbar kring tunneln lite grann. Och det är roligt att träffa supertrevliga Rasmus Blom för att uppdatera sig om senaste nytt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.