Diagonalåkning för motionärer – avsnitt 8 av Vasaloppet Lagom

Avsnitt 8 av podcasten Vasaloppet Lagom

Avsnitt 8 av podcasten Vasaloppet Lagom

I tisdags kom avsnitt åtta av podden. Kul att så många lyssnar och tack för alla trevliga ord på mejl, Facebook, SMS och i verkligheten.

Diagonalåkning för motionärer

Nu finns det åttonde avsnittet av podcasten Vasaloppet Lagom ute där poddar finns. Niklas Bergh och Erik Wickström pratar om diagonalåkning för motionärer. Och om hur du ska tänka generellt när du tränar din teknik.

Rullskidåkning i Pichl-backen i Ramsau (2). Foto: Johannes Glans (behövs ej anges).

Rullskidåkning i Pichl-backen i Ramsau. Foto: Johannes Glans.

Diagonalåkning är för många den svåraste växeln att lära sig i klassisk skidåkning. Det krävs balans, koordination och tajming. Du kommer få tips hur hur du tränar diagonalåkning på skidor och rullskidor. Erik tar upp vanliga förbättringsområden han ser i sin roll som tekniktränare.

Lyssnarna får också höra hur det går för Niklas träning och Erik ömsom sågar ömsom hyllar Niklas diagonalteknik på rullskidor. Niklas film finns att se via Vasaloppet Lagoms blogg. Camilla Sandy på Vasaloppet informerar om vad som är på gång i Dalarna och under vinjetten ”Mitt Vasalopp” är det denna gång Martin Josefsson som är gäst. Avsnittet sponsras av isoleringsbutiken.se. Det är näthandeln för dig som vill köpa miljömedveten isolering.

I nästa avsnitt är temat stakning och stakning med frånskjut. Har du någon fråga så besök gärna poddens Facebook- eller Instagram-sida och skriv den där.

Skidåkning på glaciären i Ramsau. Foto: Johannes Glans (behövs ej anges)

Skidåkning på glaciären i Ramsau. Foto: Johannes Glans

Detta är Vasaloppet Lagom
I podcasten ”Vasaloppet Lagom” får du följa Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. 40-årige Niklas är från Nacka och bor i radhus med fru och två småbarn. Hans målsättning är att träna ungefär 2-4 timmar per vecka och placera sig i mitten av Vasaloppet. 

Vid sin sida har han Erik Wickström som expert. Erik är officiell Vasaloppscoach och arbetar som instruktör, personlig tränare och föreläsare för privatpersoner, klubbar och företag. Han har skrivit ett par böcker om träning och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen.

Vasaloppet Lagom finns där poddar finns och via länkarna nedan. Det är Niklas Bergh och Erik Wickström som är avsändare av innehållet i podcasten.

Ituneshttps://itunes.apple.com/se/podcast/vasaloppet-lagom/id1283336073?l=en&mt=2 
Blogghttp://www.vasaloppet.se/bloggar/lagom 
Facebookhttps://www.facebook.com/vasaloppetlagom/
Instagramhttps://www.instagram.com/vasaloppetlagom/ 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.