Pod om stakning och stakning med frånskjut

Poddandet går vidare med Vasaloppet Lagom. Nu har vi gjort avsnitt nio, där vi pratar om stakning och stakning med frånskjut. Tekniktips och exempel på vanliga misstag. I avsnittet pratar vi också om Niklas träning och hans duell med Jonas Coltings med-poddare Niklas Johansson, som också ska åka Vasaloppet för första gången. Alltså pod-Niklas mot pod-Niklas.

Erik Wickström stakning. Foto: Luca Mara.

Stakning. Foto: Luca Mara.

Vi får även höra Camilla Sandy på Vasaloppet prata om senaste nytt i Mora och gästen i under vinjetten ”Mitt Vasalopp” är ingen mindre än extremskidåkaren Sverre Liliequist. Sverre har åkt Nattvasan, men är mer känd för sin lyckade backflip med ett stort snöskred i ryggen. Se filmen på poddens blogg på Vasaloppets hemsida.

Som vanligt är isoleringsbutiken.se med som sponsor i avsnitt nio. Nu har vi även fått in Stadium som sponsor, vilket känns jätteroligt.

Detta är Vasaloppet Lagom
I podcasten ”Vasaloppet Lagom” får du följa Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. 40-årige Niklas är från Nacka och bor i radhus med fru och två småbarn. Hans målsättning är att träna ungefär 2-4 timmar per vecka och placera sig i mitten av Vasaloppet. 

Stakning uppför

Stakning uppför

Vid sin sida har han Erik Wickström som expert. Erik är officiell Vasaloppscoach och arbetar som instruktör, personlig tränare och föreläsare för privatpersoner, klubbar och företag. Han har skrivit ett par böcker om träning och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen.

Vasaloppet Lagom finns där poddar finns och via länkarna nedan. Det är Niklas Bergh och Erik Wickström som är avsändare av innehållet i podcasten.

Ituneshttps://itunes.apple.com/se/podcast/vasaloppet-lagom/id1283336073?l=en&mt=2 
Blogghttp://www.vasaloppet.se/bloggar/lagom 
Facebookhttps://www.facebook.com/vasaloppetlagom/
Instagramhttps://www.instagram.com/vasaloppetlagom/

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.