Madshus Redline Intelligrip

Jag har ju glömt att skriva att jag testade Madshus Redline Intelligrip i Torsbytunneln i början av oktober.

Det var en häftig upplevelse. Det var verkligen stor skillnad på att ha bindningen långt fram (bättre fäste) och långt bak (bättre glid). Exakt hur bra de gled mätte jag inte, men det var bra att åka med. Det är inte lätt att flytta bindning i farten med handskar och allt, men det går med lite träning. Även om du stannar helt går det snabbare att flytta bindningen än med tidigare system.

Madshus Redline IGS med Rottefella MOVE System. Vallningsfri skida med flyttbar bindning.

Madshus Redline IGS med Rottefella MOVE System. Vallningsfri skida med flyttbar bindning.

Detta är alltså Madshus toppmodell Redline som man gjort fästvallningsfria, samt satt på bindningen Rottefella Move. Det första jag frågade Madshus på fabriken innan de skulle komma ut med Terrasonic Intelligrip för ett antal år sedan var när de skulle komma med toppmodellen som vallningfri. Nu är den här.

Samma glid som stakskidor i Idre
Jag har alltid trott på att marknaden även vill ha finmodeller med päls och det känns som förra året blev ett genombrott. Då kom Madshus med sin näst bästa modell med päls, Nanosonic Intelligrip. Jag har några par av den modellen och har varit otroligt nöjd. I Idre i helgen åkte jag jämte några elitledsåkare och led 1-åkare med tävlingspar för stakning och jag gled minst lika bra i nedförsbackarna. Sedan kanske de inte är riktigt lika vassa med att staka i högt tempo i slakmotor, men en bra skida för den som åker med fäste och siktar på t ex topp 500 i Vasaloppet.

Nedan film på när jag flyttar bindningen, filmat med min kompaktkamera!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Madshus Redline Intelligrip

  1. Danny Hallmén skriver:

    Skulle du rekommendera en sån skida för ex Nordenskiöld för en säg 600-800-vasalöpare?

    • Erik Wickström skriver:

      Jag har inte testat den modellen så mycket, men jag skulle absolut rekommendera Nanosonic Intellgrip för en Vasaloppsåkare med placering runt 600-800. Redline-modellen lär inte direkt vara sämre. Tänk på att det är viktigt att få rätt spann. Många duktiga åkare får för mjuka vallningsfria.

Kommentarer är stängda.