CCC1000 Storhogna Open i söndags – med Racefox och USWE Zulo 2

Sjur Jensen, Magnus Svensson, Gustaf Johansson och Anders Backmann.

Sjur Jensen, Magnus Svensson, Gustaf Johansson och Anders Backmann.

CCC1000 på toppen av Storhognas 8 km-spår (som är ca 9 km). Nära toppen av Klövsjös lift. Utgör även delar av Klövsjös längdspår.

CCC1000 på toppen av Storhognas 8 km-spår (som är ca 9 km). Nära toppen av Klövsjös lift. Utgör även delar av Klövsjös längdspår.

Slängde mössan en bit in i loppen och kvar blev en buff på huvudet.

Slängde mössan en bit in i loppen och kvar blev en buff på huvudet.

David Holmström, en eminent tävlingsledare

David Holmström, en eminent tävlingsledare

USWE Zulo 2 vätskebälte med slang

USWE Zulo 2 vätskebälte med slang

Sista dagen på lägret med CCC1000 i Storhogna körde vi ett träningsrace på drygt 9 km och jag var en av deltagarna. Ledarna David Holmström, Leif Eklund, Henrik Granström var nyckelpersoner i tävlingsledningen.

Kul att köra själv! Om jag adderar all egen träning samt 1/5 av tiden som instruktör som träning så kom jag nästan upp i sju timmar förra veckan. Över 7 timmars träning på en vecka har jag inte kört sedan i augusti. Därför är formen inte direkt svinbra.

Känns bra men går inte så fort
Själva loppet gick helt ok tyckte jag. Det kändes bra och jag disponerade det väl med jämna varv. Enbart stakning. Det skiljde 6 sekunder på det långsammaste och det snabbaste varvet (4 varv på Klövsjös 2,5 km som är 2,26 km enligt min klocka, samt lite till efter 4:e varvet). Enda problemet är att det går för långsamt.

Föret var ganska snabb natursnö. Hyfsat vallade skejtskidor. 9,15 km, 24.54 min, 70 höjdmeter, 22,1 km/h.

Jag körde med Racefox och mina värden motsvarar det jag kunde hålla i ca 2 timmar förra vintern. Nu klarade jag det i 24 minuter. Så det är en rejäl bit kvar. Men samtidigt inte helt fullständigt åt skogen.

USWE Zulo 2 vätskebälte med slang

USWE Zulo 2 vätskebälte med slang

Nytt vätskebälte med slang
Jag produkttestar USWE Zulo 2 och körde med den och drack en gång per varv trots att vätska är överflödigt på så kort tävlingstid. Det är den tredje varianten av midjebälte med slang upp på framsidan jag testar. Salomons och Silvas varianter gillade jag. För tävling för den som har bråttom tycker jag Salomons är bättre då det är lättare och har mindre packningsutrymme. Silvas tycker jag passar bättre för dem som vill få med sig något klädesplagg och valla. Jag gillar också möjligheten att använda säkerhetsnålar för att fästa Salomons modell.

Zulo 2 funkade bra tycker jag. Liten och smidigt. Vätskeblåsan är på bara 1 liter, men det räcker långt i lopp om man kompletterar med några langningar. Till skillnad från de flesta andra gillar jag att dra slangen mellan tävlingsdräkten och understället, för att hålla vätskan varmare. Jag föredrar också att dricka ofta, gärna var 5-10:e, istället för att blåsa tillbaka vätskan. Det är inte lätt att göra det med 170 i puls.

Slangen hade gärna fått vara bättre isolerad och något material där det gick att använda en säkerhetsnål, annars en kanonprodukt som jag med stor sannolikhet kommer att använda på loppen i vinter. Magnetfästet som man har nedanför halsen funkade bra och jag gillade fickan för mobilen. Spännet runt midjan kombinerar stumt och stretch på ett bra sätt. Och som sagt, jag gillade smidigheten med det. Kändes lätt.

Det var några av de första snabba intrycken. Ska bli spännande att använda det framöver.

Racefox-värden CCC1000 Storhogna Open 9,15 km enbart stakning

Racefox-värden CCC1000 Storhogna Open 9,15 km enbart stakning

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på CCC1000 Storhogna Open i söndags – med Racefox och USWE Zulo 2

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Trä en gummisnodd runt slangen och genom sig självt och ta sen en s-nål eller en lite gardinklämma med krok. Det sistnämnda kör jag en polare med. Funkar kanon! Morsor har nyttiga saker i sylådorna😉

Kommentarer är stängda.