Korta intervaller och föreläsning för Team Rynkeby

Borås skidstadion 4 dec 2017

Borås skidstadion 4 dec 2017

Mitt på dagen igår hade jag en skidlektion i solskenet på Borås skidstadion. Därefter körde jag ett skidpass på 40 min. Jag tycker jag fått in en bra regelbundenhet i träningen nu, även om antalet timmar är få.

Borås skidstadion 4 dec 2017

Solen skiner alltid i Borås

Det blev 10 st intervaller från station till högsta punkten på konstsnöspåret som för närvarande mäter drygt 600 meter. Högsta punkten ligger typ 10-15 meter över lägsta punkten, så det är verkligen ingen backe att prata om. Men det går i alla fall uppför. Jag flyttade tillbaka bindningen till -3 för att kunna köra stakintervaller på mina vallningsfria skidor. Annars kan jag tycka att pälsen undertill kan ligga i lite grann vid tuffa stakintervaller. Nu funkade det kanon.

Det blev 10 st drag på 45-48 s med drygt 1,5 min vila. Det var tufft. Vid så korta intervaller borde jag vilat kanske 3-5 min för att kunna köra ännu hårdare. Men jag hade inte den möjligheten. Det blev ändå ett fint pass.

Insamling till barncancerfonden
På eftermiddagen tittade familjen Thiberg förbi en sväng innan middagen. Senare på kvällen åkte jag in till stan för att föreläsa för Team Rynkeby, ett projekt som kort sagt går ut på att samla in pengar till barncancerfonden genom att cykla ner till Paris till sommaren. Sjuhäradslaget leds av Mathias Dahlander och de kör redan två gemensamma pass per vecka.

Jag tyckte det var stort intresse och många köpte min bok Smart konditionsträning efter föreläsning på ca 45 min. Kul gäng var det också. De verkar redan sammansvetsade inför sommarens utmaning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.