Göteborg i tre dagar

I tisdags ringde läkarna från Göteborg och sade att de hade fått ett återbud, vilket möjliggjorde en tid för en ballongvidgning av Astrids trånga klaff i hjärtat på torsdagen.

Så här ser en uppblåst ballong i ett hjärta ut

Så här ser en uppblåst ballong i ett hjärta ut

Det blev snabba puckar. Vi fick ställa in i stort sett allt i kalendern ons-fre och drog till Göteborg. Provtagningar etc på onsdagen, ingreppet på torsdagen och efterkontroll på fredagen. Astrid blev rädd när hon skulle sövas vilket gjorde ont i ett pappahjärta, om än bildligt talat.

Allt gick enligt plan och efter en lugn helg med hela familjen på hemmaplan går hon på dagis ett par dagar denna vecka innan jullovet.

Proffs på Östra
Astrid är 5,5 år och hade en dramatiskt start på livet då hon blev tvungen att ballongvidga (de går in med en kateter via ljumsken) sin trånga klaff endast två dagar gammal. Sedan när hon var ett år och så nu. Det lär inte heller vara den sista gången. Eventuellt krävs även operation framöver. Vi får se hur det blir när hon växer.

Man är inte kaxig när ens barn man älskar så innerligt ska sövas och få sitt hjärta ”lagat”. Ida och jag är oerhört tacksamma för det enorma stöd vi från nära och kära. Tack! Och sjuksköterskerna och läkarna på barnsjukhuset på Östra i Göteborg är helt fantastiska på alla sätt och vis. Riktiga proffs både i sitt yrkesutövande och bemötande med stora och små.

Linnéa och Karin och Dan
Ida, Astrid och jag sov två nätter i Göteborg hos vår vän Linnéa, medan Maj fick sova två nätter hos min mor. Det är vad jag kan minnas första gången vi båda varit borta mer än ett dygn från något barn.

Min vän Dan Sundström bor med sin fru Karin på gångavstånd från Linnéa i Majorna så jag passade på att besöka honom också en av kvällarna. Väldigt trevligt. Vi tränade och tävlade jämnt ihop på skidor i Hestra IF förr. Och det var även genom Dan som Ida och jag träffades 2003. Nu ses vi på tok för sällan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.